Taban temizliği alternatifi

invulnerableÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
İl: Istanbul
invulnerableÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2011 13:27
Merhaba arkadaşlar.Forumda dip çekimi konusu baya tartışıldı.Ben akvaryumda biyolojik döngü oturduktan sonra dip çekiminin gerek olmadığını düşünenlerdenim.Fakat yumurta yapıştıran balıklar için bu durum biraz farklı diye düşünüyorum.Çünkü bazı yumurtalar mantarlaşıyor,yere düşüyor.Çoğalan mantarlar bir sonraki batının daha da mantarlaşmasına sebep oluyor.Yani akvaryumda mantar oluşumunu hızlandırıyor diye düşünüyorum.Ve belki bilmediğim birçok kötü şeye sebep oluyor.Tabanın mümkün olduğunca temiz kalması için,mantarların, yumurtaların ve tortuların mümkün olduğunca temizlenmesi için hangi canlıları önerirsiniz? Karides olur mu mesela? ya da salyangoz? serkan_cetinkol2011-06-12 15:34:02

Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir

serkan_cetinkolÇevrim Dışı

Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
serkan_cetinkolÇevrim Dışı
Kıdemli Akvarist
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2011 15:37
Merhaba.Hiç bir canlı bu tabandaki tortuları tüketmez, etkili bir yardımı olmaz.

Sağlıklı bir tankta tabanda tortu birikmez.Balık yükünü abartmayıp kaliteli yem kullanırsanız, düzenli su değişimi yaparsanız tankta tortu göremezsiniz.

invulnerableÇevrim Dışı

Ziyaretçi Engelli
invulnerableÇevrim Dışı
Ziyaretçi
Gönderim Zamanı: 12 Haziran 2011 17:58
Tortudan kasıt aslında biraz da mantarlaşan yumurtaların ortadan kaldırılmasıydı.Yani karides mi bunu yapar,yoksa salyangoz mu?Yoksa ikisi de yapabilir mi?Ben bunu öğrenmek istemiştim doğrusu.tamer şehitoğlu2011-06-12 20:31:25

werneÇevrim Dışı

İl: Bursa
werneÇevrim Dışı
Gönderim Zamanı: 13 Aralık 2011 10:22
Dış filtre su emme borusunun karşısına tabana yakın en küçük boy filtre yerleştirdim. 10-15 gün aralığında yarım saat civarı bu filtreyi çalıştırıyorum. dipte biriken tortuları dış filtreye doğru itiyor ve sirkülasyon sağlıyorum. Böylece tortuların dış filtre tarafından emilerek birikmesini önlüyorum.