Sump Kule Borusu
Ama yeniden akvaryum yapmaya kalksam 2. resimdeki durso sistemini revize ederek çift boruyla kullanır, suyu alttan alır ve yer kaplayan kuleden kurtulmuş olurdum. Üst kısım kertikli yapılırsa daha da iyi olur, ama maalesef şu anda imkansız.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Volkan abi, durso çok daha karışık geldi bana, bir sürü parçası var deliği var sesi var, sump yapmaya karar verip araştırdığımda en iyi yöntemin bu kule taşırmalı sistem olduğunu yazmış paylaşmıştı herkes, ve mantığını hesabını daha iyi kavradığım için öyle yaptım ki onda bile hata yapmışım üstten suyu çok az sızıntı şeklinde çekiyordu su üstünde tozlar birikiyordu sanırım kısa camla ızgaralı camın arasını çok geniş tuttum üstten su almaya fırsat kalmadan alttan su gidiyordu kulenin üst camını elmasla hafifçe kırıp gedik açmak zorunda kaldım, neyseki şuan her sorununu hallettim motor sesi dışında ki o da hava motorunun yirmide biri kadar ses yapmıyor, ilerde zaten değiştirip ya eheim ya da aquabee 3000 alıcam, atman hem sesli hemde çok yakıyor bio balların tıkanacağını pek sanmıyorum 50 mm boru 40 mm bioballar ve çok geniş delikleri var.
Akışkan su sistemlerinde tesisat hesabı %1 meyillidir,buda pislik tutmasını engeller ve daima sessiz akışkanlık sağlar. Bunu evinizdeki pis su giderlerinde görebilirsiniz, 90 derecelik bir dirsekte dökülme olduğu için ses olur ancak 45 derecelik bir dirsekte kayma olduğu için ses olmaz.