sudaki kireci önlemek için ne yapılmalı
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kireç tutucu maddeler var, ama bazı reçineli filtreler dışında bunların akvaryumda kullanıldığını hiç görmedim. Camlardaki kireç lekeleri bütün tanklarda olur. Son zamanlarda daha çok görüyor olmanız hava sıcaklığından buharlaşmanın daha fazla olmasından olabilir. Suyu sertleştirmek dışında belirli bir zararı olduğunu duymadıım bugüne kadar. Beslediğiniz balığa göre faydalı bile olabilir. İlla kirçten kurtulmak istiyorsanız içme sularında kullanılan profesyönel filtre sistemlerini araştırmanızı tavsiye edebilirim.
Beğenenler: [T]230748,kucukkarabalik[/T]
Teşekkür Edenler: [T]230748,kucukkarabalik[/T]
[QUOTE=maviyeşil]
Kireç tutucu maddeler var, ama bazı reçineli filtreler dışında bunların akvaryumda kullanıldığını hiç görmedim. Camlardaki kireç lekeleri bütün tanklarda olur. Son zamanlarda daha çok görüyor olmanız hava sıcaklığından buharlaşmanın daha fazla olmasından olabilir. Suyu sertleştirmek dışında belirli bir zararı olduğunu duymadıım bugüne kadar. Beslediğiniz balığa göre faydalı bile olabilir. İlla kirçten kurtulmak istiyorsanız içme sularında kullanılan profesyönel filtre sistemlerini araştırmanızı tavsiye edebilirim.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Akvaryumun iç filitresi çalışmayınca demekki oluyomuş. Akvaryumda gurami balığı vardı köpük yapmaları için çalıştırmadım. Sonuç bu oldu bende ilk defa böyle bişeyle karşılaştım garip yani.
[QUOTE=Santiago06] Emir bey bende tanklarıma direk musluk suyu veriyorum her dip çekiminde , geçtiğimiz günlerde sizinle aynı sorun oluyordu kireç sorunu ama Sera Nitrivec kullandığım zaman hiçbir kireç kalıntısı göremez oldum (2 haftadır kullanıyorum) , sizede öneririm... [/QUOTE]
Dediğiniz şeyi araştırdım fakat pek kireçle ilgili değil gibi bide kimyasal ama balığa zarar vermesin bilmiyorum nası ilaçtır.
Aslında ben birşey düşünüyorum ama doğrumudur bilmiyorum. Eğer suda kireç varsa akvaryuma kirece ihtiyaç duyan bir canlı atsak kireci önlemezmi. Örneğin bu su salyongozları var ve kabukları için kirece ihtiyaç duyuyorlarmış sanırım. Suya bunlardan atsak sorun çözülürmü acaba hem doğal hemde ucuz.
Beğenenler: [T]187204,Bisnev99[/T]
Sera Nitrivec mi? Kirecle ne alakasi var onu cozemedim?
Emir Bey illa kimyasal kullanacaksaniz Sera Aquatan yada Sera Aquasafe kullanabilirsiniz. Kimyasalin burada iki ismi var sanirim ithalat ihracattan kaynaklanan birsey. Turkiye'de hangi isimde bilmiyorum ama Aquatan diye dusunuyorum.
Saygilar...
Mesajın yazıldığı tarih 14 temmuz bende izmirde yaşıyorum buharlaşmayı hızlandırıp ısıyı düşürmek için fan kullanıyorum ısı yinede 26'nın altına pek inmiyor :(
Acaba her tarafı kapalı olan Emir beyin akvaryumunda ısı kaç derece merak ettim şimdi ?