Su sıcaklığı
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2007 12:00
Merhaba.Akvaryumumun su sıcaklığı kendiliğinden 29 dereceye çıktı.İstanbul'da oturuyorum ve odam fazla güneş almıyor.Isıtıcı bozuk değil fişini de çektim hatta. Aynı yerde 30 lt lik yavru akvaryumuda onun sıcaklığı normal 27 derece artmıyor hatta sıcaklık düştüğü için ısıtıcıda çalısıyor.
encort 2007-06-17 16:15:07
Akvaryumdaki bu ısı artışına ne sebep olabilir?
Yardımlarınız için teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2007 14:03
Sanmıyorum ama yinede eve gidince değiştirip bakarım.Termometre cam.Bir de iki akvaryumada elimi soktum elle bile farkediliyor sıcaklık. encort 2007-06-17 16:15:32
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2007 14:48
Aklıma birde dış filtre geliyor.Acaba dış filtrenin içinde biriken pisliklerin çürümesiyle ısı açığa çıkıyor olabilirmi?
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2007 16:22
Filtrelerin motorunda üretilen enerjinin çoğu aynen suya aktarılır. Bu özellikle iç filtrelerde tamamıyla böyle iken, dış filtrelerde motorda oluşan ısının bir kısmı havaya aktarılabilir. Yine de tamamına yakını yine suya aktarılmış olur. Örneğin 15W gücünde bir filtre devamlı çalışıyorsa suyu yine devamlı çalışan 15W gücündeki bir ısıtıcı gibi ısıtacaktır. Bu ısınmadan olumsuz etkilendiğinizi düşünürseniz basit bir bilgisayar fanı ile soğutmayı deneyebilirsiniz. Bu yeterli olacaktır.
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2007 17:01
[QUOTE=encort]Filtrelerin motorunda üretilen enerjinin çoğu aynen suya aktarılır. Bu özellikle iç filtrelerde tamamıyla böyle iken, dış filtrelerde motorda oluşan ısının bir kısmı havaya aktarılabilir. Yine de tamamına yakını yine suya aktarılmış olur. Örneğin 15W gücünde bir filtre devamlı çalışıyorsa suyu yine devamlı çalışan 15W gücündeki bir ısıtıcı gibi ısıtacaktır. Bu ısınmadan olumsuz etkilendiğinizi düşünürseniz basit bir bilgisayar fanı ile soğutmayı deneyebilirsiniz. Bu yeterli olacaktır.
[/QUOTE]
[/QUOTE]
Heleki bu atmanın yüksek debili ve yüksek watt'lı dış filtreleri ise doğaldır.
Saygılar,
Gönderim Zamanı: 17 Haziran 2007 17:09
Dış filtrem life tech diye bir marka.Aynı zamanda iç filtrede var.
lafayette 2007-08-18 15:05:52
Yardım ettiğiniz için teşekkür ederim.