Su kirliliği hakkında
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2010 12:21
Öncelikle merhabalar 2 gün önce yeni akvaryum aldım 150 60 50 kum ve kaya aldım çok iyi yıkadım
sonra akvaryuma yerleştirdim dekor yaptım suyu döktüm ama su çok bulanık kirli oldu 400 lt akvaryum
bu ne yapmam lazım yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim saygılar..
sonra akvaryuma yerleştirdim dekor yaptım suyu döktüm ama su çok bulanık kirli oldu 400 lt akvaryum
bu ne yapmam lazım yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim saygılar..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2010 12:25
Tankınız 450 lt bu litrajdaki tankların temizlik sistemi zor gibi görünür ama sistem oturdumu çok kolaydır. Kullandığınız ekipmanlar hakkında bilgi verirseniz sevinirim.
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2010 12:47
Jebo 838 dış filitre var hava motoru birde ısıtıcı var
http://img823.imageshack.us/img823/6164/03122010040.jpg
http://img525.imageshack.us/img525/5853/03122010051.jpg
http://img823.imageshack.us/img823/6164/03122010040.jpg
http://img525.imageshack.us/img525/5853/03122010051.jpg
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2010 12:57
1 hafta sonra tankınız berrak olur saygılar.
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2010 13:14
Zamanla akvaryumunuzun bulanıklığı çökecektir.Büyük ihtimalle suyu doldururken hortumun altına bi kap filan tutmadığınızdan fazla bulanmıştır su
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2010 13:44
Öncelikle akvaryumunuz hayırlı olsun. Arkadaşlarında söylediği gibi 3 - 4 güne kalmaz suyunuz beraklaşacaktır
Gönderim Zamanı: 03 Aralık 2010 13:56
Akvaryumunuz hayırlı olsun dış flitreniz zayıf kalabilir zaman içinde düzelmesse dış flitrenizi degiştirmenizi öneririm
Gönderim Zamanı: 15 Aralık 2010 10:48
Suyun kirliliği normal bu arada iyice yıkadım derken tam olarak açarmısınız çünkü iyi yıkadım zannedilen kumlar çoğu zaman tam olarak yıkanmamış olabiliyor.
Ayrıca suyu akvaryuma kumu bluandırakcak şekilde sirkülasyon yapacak şekilde döktüyseniz suyun kirlenmesi is oluşması normal.
1 Hafta içerisinde suyunuz normale döner.
Ayrıca ben kendi kum yıkama şeklimden bahsedeyim sana belki öneri olarak işine yarar.
Ben kumu akvaryuma koyuyorum sonra oraya suyu dışarı atmak için kafa motoru takıyorum. Kafa motorun suyu atan kısmına bir hortum hortumuda lavaboya koyuyorum sonra çeşmeyi açıyorum aynı anda motoruda çalıştırıyorum. Çeşmeden gelen su akvaryumda biriktikte motor onu dışarı atıyor bende bu arada sürekli kumu karıştırıp lisliklerin su ile birlikte dışarı atılamsını sağlıyorum.
Bu işlem uzun sürüyor yani 20kg kumu ben 1 saatte yıkadım.
Ama tertemiz gerçekten pırıl pırıl bir kumum oldu.
Fakat bu sistemle dahi kumu yıkasanda ilk kurulumda mutlaka akvaryumda sis tabakası olur önemli olan bu sis tabakasını en aza indirgemek.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Gönderim Zamanı: 21 Aralık 2010 18:38
[QUOTE=Burak Bulut]Suyun kirliliği normal bu arada iyice yıkadım derken tam olarak açarmısınız çünkü iyi yıkadım zannedilen kumlar çoğu zaman tam olarak yıkanmamış olabiliyor.
Sorun çözüldü emeğine sağlık
Ayrıca suyu akvaryuma kumu bluandırakcak şekilde sirkülasyon yapacak şekilde döktüyseniz suyun kirlenmesi is oluşması normal.
1 Hafta içerisinde suyunuz normale döner.
Ayrıca ben kendi kum yıkama şeklimden bahsedeyim sana belki öneri olarak işine yarar.
Ben kumu akvaryuma koyuyorum sonra oraya suyu dışarı atmak için kafa motoru takıyorum. Kafa motorun suyu atan kısmına bir hortum hortumuda lavaboya koyuyorum sonra çeşmeyi açıyorum aynı anda motoruda çalıştırıyorum. Çeşmeden gelen su akvaryumda biriktikte motor onu dışarı atıyor bende bu arada sürekli kumu karıştırıp lisliklerin su ile birlikte dışarı atılamsını sağlıyorum.
Bu işlem uzun sürüyor yani 20kg kumu ben 1 saatte yıkadım.
Ama tertemiz gerçekten pırıl pırıl bir kumum oldu.
Fakat bu sistemle dahi kumu yıkasanda ilk kurulumda mutlaka akvaryumda sis tabakası olur önemli olan bu sis tabakasını en aza indirgemek.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
[/QUOTE]Sorun çözüldü emeğine sağlık