Su Kaplumbağamda Betimleyemediğim Tepki
Gönderim Zamanı: 26 Kasım 2014 19:15
Canlıdaki Belirtiler: Betimleyemediğim ve ilk kez karşılaştığım bir tepki. Videoda gözükecektir.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 10
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Yok
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 28°
Filitrasyon: Sunsun İç Filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: -
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Su değişim sıklığı: İki haftada bir.
Akvaryum Kapasitesi (litre): 10
Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Yok
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 28°
Filitrasyon: Sunsun İç Filtre
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: -
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : Su değişim sıklığı: İki haftada bir.
Merhaba. Su kaplumbağam yaklaşık iki saattir bu tepkiyi vermekte (bkz. yukarıdaki link). En son biraz et vermiştim. Şimdiye dek pek etle beslemedim. Acaba fazla mı kaçırdım? Bir küp şeker kadar verdim. Sonra da bu şekilde tepki vermeye başladı. Sizce neden böyle oluyor? Yanlış olan ne? Korkulacak bir şey var mı?
Teşekkürler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2014 09:10
İlinginç büyük parça halinde verdinizde hayvanın boğazındamı kaldı keşke ufak ufak parçalar halinde verseydiniz, verdikten hemen sonra başladıysa, teknik bir sorun tam yutamadımı acaba diye düşünmeye başladım. Biraz onu dışarı çıkarın yere salın eve gezinsin hızlı hızlı yürüsün hazma iyi gelir hareket etmiş olur boğazında kalan yiyecek hareketle mideye ulaşabilir belki. Tüm yuttuysa onu geri çıkarmak kusmakmı istiyor takıldımı biryere bilemiyorum.mesutok 2014-11-27 09:11:03
Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2014 13:39
Verdikten hemen sonra başlamadı. Üstünden yaklaşık bir saat geçmişti. Sanırım dediğiniz gibi hazmedemedi. Hata tabii ki daha ufak parçalara ayırmadan vermiş olmamda. Üzüldüm ama geçti neyse ki. Bugün sabahtan beri yine eski halinde. Mutluyuz. Teşekkür ederiz. 

Gönderim Zamanı: 27 Kasım 2014 15:26
Hazmetmiş hehe
ama birtaha böyle yapma ufak ufak parçalar halinde ver nohut kadar falan işin ne kes birşeyle öyle ver hazmı kolay olur. Verilyorlar çünkü tavuğun gögüs kısmından, yahut çiğ karides eti kesip veriliyor verenler çok.mesutok 2014-11-27 15:27:11