Su değişimi sonrası tuz
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2011 17:23
Sevgili abiler...Akvaryumumun suyunu değiştirdim.20 lt akvaryumum.İçerisinde 4 adet japon var.Biliyorum az bi kapasite ama balıklarımı seviyorum.Sorum şu kullanacağım tuz sofra tuzumu kaya tuzumu ? Ve 20 litreye nekadar ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2011 17:24
Öncelikle 20 liteye 4 japon çok fazla. Yarı yarıya indirmelisin yani 2 japon
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2011 17:28
Şimdi bizim arka tarafta bahçemizde tuz var taşların etrafında oluşmuş.Onlardan atsam olur mu ? Temizliğinden pek emin değilim ?
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2011 19:38
[QUOTE=ugur66tr]Peki ezipmi veriyoruz.suda beklettikten sonramı veriyoruz nasıl yapıyoruz ?
[/QUOTE]Eritmeye gerek yok direk akvaryumuna atarakta kullanabilirsin.Ama akvaryumunda vatoz varsa tuz onlar için zararlı,ölüme kadar götürüyor.pierr 2011-06-25 19:39:38
Gönderim Zamanı: 25 Haziran 2011 19:52
Kayta tuzu kullanılır ve bir işe yaramaz az bir miktar nitrat kırar başka cacık yapmaz hurafedir o
balıklar sürtünmeyi keser nitrattan ise sorun basit su degişimlerinde çözülcedk sorunlarda bir miktar fayda saglıyor gereksiz birşey ingiliz tuzu var onu kullan
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2011 16:09
[QUOTE=ZeUss]Cinaryus 2011-06-28 16:11:02
Kayta tuzu kullanılır ve bir işe yaramaz az bir miktar nitrat kırar başka cacık yapmaz hurafedir o
balıklar sürtünmeyi keser nitrattan ise sorun basit su degişimlerinde çözülcedk sorunlarda bir miktar fayda saglıyor gereksiz birşey ingiliz tuzu var onu kullan
[/QUOTE]
Kesinlikle katılmıyorum!
Mantar,dış parazit vb. hastalıklarda tuzun yararı tartışılmaz.
Uygun dozda
Ama nitratı kırarak ama başka şekillerde nasıl olduğunu bilmemekle beraber çok işe yaradığını biliyorum.
Tecrübe ile sabittir!
Gönderim Zamanı: 04 Temmuz 2011 17:58
Sofra tuzu kullanmayın kaya tuzu kullanmalısınız.