Su değerleri nasıl ?
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2011 14:12
Akvaryum su değerleri de şöyle:
PH: 7,5
KH: 6,0
GH: 14,0
NO2: < 0,3 mg/l
CO2: 6 - mg/l
Calılar: 2 Keyhole Cichlid (Cleithracara maronii) (1e 1d) , 1 Ramirezi (Mikrogeophagus ramirezi)(1d) , 3 Panda Çöpçü (Corydoras panda) , 4 Kırmızı Burun Tetra (Hemigrammus bleheri) , 1 Cüce Vatoz (Ancistrus dolichopterus)
PH ı biraz daha düşürmek için ne tavsiye edersiniz?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2011 18:52
Kuru siyah çayı oda sıcaklığındaki içme suyundan demle 5-6 saat kadar sonra tanka azar azar ekle. Ph ı oldukça düşürür. Oturmuş tankta no2 değil no3 önemlidir. Fitre sisteminin son ürünü nitrat no3 tür bunu kontrol edin zaten sabit canlı yükü ve hacimde bir yerden sonra tahmin edebilirsiniz. Normal değer 5 mg -20 mg arasıdır.
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2011 20:14
[QUOTE=Zuckar]Kuru siyah çayı oda sıcaklığındaki içme suyundan demle 5-6 saat kadar sonra tanka azar azar ekle. Ph ı oldukça düşürür. Oturmuş tankta no2 değil no3 önemlidir. Fitre sisteminin son ürünü nitrat no3 tür bunu kontrol edin zaten sabit canlı yükü ve hacimde bir yerden sonra tahmin edebilirsiniz. Normal değer 5 mg -20 mg arasıdır.[/QUOTE]
Çayı daha önce çok az denemiştim ama hızlı kaynamış çayı. Oda sıcaklığında deneyeceğim. Burada oran nasıl olmalı? 1 çay bardağına, yarım su, yarım çay şeklinde mi olmalı?
no3 : 10 civarında. Fazla yüksek değil. Normal gidiyor.
Gönderim Zamanı: 30 Ağustos 2011 22:39
Dün akşam değerler şöyleydi. Ph yükselmişti.
PH: 8
KH: 7
GH: 14
CO2: 2.1 - mg/l
--
Bugün 42 litrelik akvaryumuma %20 su değişimi ve ardından 120 ml çay ekledim. Şimdi yaptığım test sonuçları şöyle:
PH: 7.5
KH: 6
GH: 12
CO2: 6 - mg/l
Gh ve Ph düştü. Diğer değerler aynı. sanırım çayı az kullandım ama daha fazla kullanmaya cesaret edemedim.
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 02:04
Çayın ph ı 4.5 gibi bir değerdir asidik özelliği çok sağlam değil ph ı sirke gibi hızlı düşüremez çayla devam edin ve mumkünse taze kullanılmamış ve oldukça çürük mango kökü koyun. Kh ı nız oldukça düşük onu biraz yüksek tutmak ph ın dalgalanmasını engeller ama ilk önce düşük bir ph yakalayın. Tankta hiçbir şekilde deniz kabuğu kum yada dekor bulundurmayın ph ı arttıran bişiler yoksa ph ı düşürmek kolaydır.
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 12:43
[QUOTE=Zuckar]Çayın ph ı 4.5 gibi bir değerdir asidik özelliği çok sağlam değil ph ı sirke gibi hızlı düşüremez çayla devam edin ve mumkünse taze kullanılmamış ve oldukça çürük mango kökü koyun. Kh ı nız oldukça düşük onu biraz yüksek tutmak ph ın dalgalanmasını engeller ama ilk önce düşük bir ph yakalayın. Tankta hiçbir şekilde deniz kabuğu kum yada dekor bulundurmayın ph ı arttıran bişiler yoksa ph ı düşürmek kolaydır.[/QUOTE]
Çayı uzun süre kullanmak beni korkutuyor. Suyu kirlettiğini düşünüyorum.
Bu arada KH nasıl yükseltilir?
Gönderim Zamanı: 31 Ağustos 2011 14:09
Kh sodyum bikarbonat yani bildiğimiz karbonat ile yükselir. 100 lt ye 1 cay kaşığı 2-3 puan arttırır.
Cay yaprakları suya karışmıyorsa su kirlenmez sararır buda zaten çok dert değil. Key hole 6-7 arası ph yeterlı seviyedir.
Cay yaprakları suya karışmıyorsa su kirlenmez sararır buda zaten çok dert değil. Key hole 6-7 arası ph yeterlı seviyedir.