Su Çok Bulanıyor
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2009 00:10
Arkadaşlar ben yeni kayıt oldum, eğer konuyu yanlış yere açıyorsam uyarırsınız, teşekkürler.
emoricat 2009-03-13 22:14:26
Ben yeni cam akvaryum aldım boyutları;
uzunluk 32mm
yükseklik 58 mm
genişlik 31mm
8 adet japon balığım ve 1 adet kaplumbağam var, kaplumbağaya özel bölüm yapılmıştır. İç filitrem var ve Trabzon'un Köyü'nde olduğum için su doğal su. Akvuryumu alırken verilen kumları yıkadım fakat ne yaparsam yapayım su bulanıyor ve kokuyor. Suyu yeniliyorum 2 günde berbat oluyor.2 çeşit balık yemi kullanıyorum, filtreyi temizliyorum ama olmuyor. Balıkları öldürmek istemiyorum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2009 00:14
57 litrede 8 japon ve bir kaplumbağa besliyorsunuz, su bulanıyor ve kokuyor diyorsunuz.Zaten siz açıklamanızda sorunun sebebini söylemişsiniz.O kadar canlı 57 litrede bakılmaz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2009 00:18
Öncelikle o akvaryumda en fazla 3 japon beslenebilir.Çok sınırları zorlarsanız belki 4 tane olabilir.Kum yerine mercan kırığı veya taş kullanmanız daha iyi olurdu.Aynı sorun bende de vardı.120lt tanktaki suyu boşalttım ve yeniden doldurdum.Ama ben balıkları eklememiştim.İyi yanından bakın sizinki 57,5 litre suyu boşaltırken fazla yorulmazsınız.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2009 00:23
Gerçekten bu hata bende değil, bunu bana satanda... Adam demedi ki bana. :S
emoricat 2009-03-12 16:58:38
Ben hatta 2 çöpçü balığı almak istiyordum. Şimdi çare olarak bir şey yok değil mi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2009 00:32
[QUOTE=lazman]gercekten bu hata bende değil bunu bana satanda adam demediki bana :S
ben hatta 2 cöpcü balığı almak istiyordum.şimdi care olarak bişi yok dimi
[/QUOTE]
Kaplumbağayı çıkarın.Düzenli dip çekimi ve dinlenmiş su takviyesi ile sorunu biraz olsun çözebilirsiniz.Ayrıca yemlemeye çok dikkat edin.Fazla yem vermeyin.Alabiliyorsanız bir tane şelale filtre alın derim.iç filtrenizin süngerini de asla çeşme suyunda temizlemeyin.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2009 00:33
Bence tek çare kum yerine taş veya midye kırığı koymak.Bence çöpçü almayın.Zaten 8 tane japonunuz var.Onlardan çöpçülerinize yem kalmaz.Birde suyun kirlenmesinde ve kokmasında kaplumbağanında büyük etkisi vardır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2009 00:40
Bu demek oluyor ki, ben küçük bir akvaryum için büyük hayaller beslemişim. Ben buna bir de canlı deniz yeşilliği alacaktım. Bu arada japon balıklarım çok ufak. Akvaryum onlara bayağı geniş gibi şimdilik. Kaplumbağam da çok ufak. Şimdi bu fazlalık balıkları ne yapmam lazım öldürmekten hariç. emoricat 2009-03-13 22:15:59
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 12 Mart 2009 12:07
Japonlar ufak da olsa o boyutlardaki akvaryumda sayıları fazla, biraz büyüdüklerinde hem yer sıkıntısı olacak, hem de su sürekli pislenecektir. Öncelikle kaplumbağanızı ve japonlarınızı akvaryumda en fazla 3 tane kalacak şekilde ayırmalısınız. Fazla olan balıkları aldığınız akvaryumcuya götürerek, yem veya malzemeyle değiştirebilirsiniz veya yakınınızda akvaryumu olan biri varsa ona hediye edebilirsiniz. Şelale filtreyi ben de öneririm; ama iç filtrenizin özellikleri uygunsa o da yeterli gelecektir. Haftada bir akvaryumdan 1/3 oranında (yaklaşık 20 lt) dipten su çekimi yaptıktan sonra dinlenmiş su ekleyerek haftalık temizliğinizi aksatmayın (Dip çekimi hakkında forumda fazlasıyla bilgi mevcut). Filtreyi ayda bir içindeki süngerini akvaryumdan aldığınız suda temizlemek yoluyla temizleyebilirsiniz (çeşmede yıkamak filtrede oluşan yararlı bakterileri öldürerek akvaryumda bulanıklık ve balıkların ölümü şeklinde olumsuz etkilere yol açar). En önemli kurallardan biri de yemleme; eğer fazla yapılırsa akvaryumun suyu çok çabuk bozulacaktır. Günde 2-3 kez balıkların 1 dakika içinde bitirebilecekleri kadar yem vermeniz uygun olacaktır. Forumda akvaryumda ilk kurulum, türlerin uyumluluğu ve sayısı, periyodik temizlikler (dip çekimi v.s.) hakkında konular var, arama yaparak buradaki cevaplardan daha da fazla bilgiye ulaşabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 13 Mart 2009 19:50
Bu demek oluyorki ben kücük bir akvaryum icin büyük hayaller beslemişim..Ben buna bide canlı deniz yeşilliği alacaktım.Bu arada japon balıklarım cok ufak.Akvaryum onlara baya geniş gibi şimdilik kaplumbağamda cok ufak.Şimdi bu fazlalık balıkları ne yapmam lazım öldürmekten haric.
icemenya 2009-03-13 19:51:34
Aldınız yerden balıkları değiştiriniz ama bazı akvaryumcular değiştirmiyo diyolarki sizin verdiğiniz balıklar ölüyo diyolar ama değiştiren akvaryumcular nasıl değiştiriyor. biraz saçma geldi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2009 00:46
Aslında bu ölçüler cm ise balıklarında küçük ise bu kadar olmaması gerekir 2 günde su bu kadar kirlenmemesi gerekir. Seni yemlemen yanlış gibi bence sen japon basına yarım yem gibi düşün hatta ufaksa dahada az verebilirsin. Benim 70*25*30 akvaryumumda 7 adet japon 4 adette çöpçü var ve balıklarda hatrı sayılır derece büyükler yaklaşık 4 parmak genişliğinde ve çok berrak suyum var. Ben iyi filtre ve hava motoru kullanıyorum. Sabah 4 adet akşamda 2 adet yem veriyorum. Sende güzel bi filtre ve hava motoru al bişey kalmaz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2009 01:56
Bu konu bizimde başımızda,tekel bayine bi akvaryum kurduk bi abimizin hem chicled hem japon bakıyor.Ne oluyorsa japonlarda oluyor arkadaşın dediği gibi 2 günde içi görünmüyor,bu bence balıklardan bi salgımı salgılıyor yada neyse mantıken insanın aklı almıyor yoksa..Bu konuda bilgisi yada kurtuluş yolları nelerdir bilen varsa yazarlarsa çok sevinirim.Japonlar konusunda pek bi bilgim yok çünkü..
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Mart 2009 08:33
Balık sayısını azaltın. Kaplumbağayı çıkartın. Yemlemeyi azaltın ve düzenli su değişimlerine başlayın. Unutmayın ki bir akvaryumdu komple su değişimi asla yapılmaz.
Eğer imkanınız varsa bütün canlıları iade edin. Akvaryumu boşaltıp bir güzel yıkayın ve daha sonrasında akvaryumu tekrar doldurarak önce suyunuzun biyolojik dengesini oturtun. Ardından canlılarınızı yavaş yavaş eklersiniz.
Biyolojik dengesi oturmamış bir akvaryuma canlı konmaz. Eğer canlı konursa suda bulanma ve koku olacaktır.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir