Su altı için kamera kılıfı yapımı
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
En uygun malzemeler: pleksi glass , tuşların bulunduğu bölümler için masa örtüsü olarak kullanılan kalın şeffaf naylon, objektifin önüne de UV filtre camı kulanabilirsin, yaptığın kabın (housing) içinde biraz hava olacağı için batırmak için bir miktar olta kurşunu ile dengeleyebilirsin.
Su altında ışık yetersiz olabileceği için güçlü bir elfenerini 2 tane buzdolabı poşetine su geçirmeyecek şekilde yerleştirerek ışık yardımı alabilirsin.
En uygun malzemeler: pleksi glass , tuşların bulunduğu bölümler için masa örtüsü olarak kullanılan kalın şeffaf naylon, objektifin önüne de UV filtre camı kulanabilirsin, yaptığın kabın (housing) içinde biraz hava olacağı için batırmak için bir miktar olta kurşunu ile dengeleyebilirsin.
Su altında ışık yetersiz olabileceği için güçlü bir elfenerini 2 tane buzdolabı poşetine su geçirmeyecek şekilde yerleştirerek ışık yardımı alabilirsin.
[/QUOTE]
Evet Vasfi abinin verdiği link çok işime yaradı tekrar teşekkür ediyorum kendisine. Makine pahalı sayılmaz. Daha doğrusu bozuk olduğu için hiç para etmez. 2 yaşında bir kardeşim var. Kameranın ekran kısmına çay dökülmüştü. Defalarca da o yere düşürünce ekranı çatladı. Çekiminde hiçbir problem yok ama ne çektiğimi izleyemiyorum Bu yüzden böyle birşey yapma fikri geldi aklıma. Hem suyun altında istesem de izleyemezdim.
Süper ya bugün rüyamda su altında çekim yaptığımı gördüm kamerama bir kılıf geçirmiştim :*
Ama ancak rüyamda görebilecekmişim. Sabah baktım ki kamera sizlere ömür Ekranı (nasıl edeceksem) tamir ediyim diye çıkarmıştım, sanırım elektronik devreyi bozmuşum :( Artık mecbur yeni kamera alıcaz ya da tamire gidecek.
Aa gercekten mi? Tabii çok da heveslenmeyim sonuçta kardeşiniz istemeyebilir o yüzden vermeseniz de hiç sorun olmaz. Düşünmeniz yeter, almış gibi oldum gerçekten
Bir de benim kamera da bozuk zaten tamire gidecek büyük ihtimalle. O yüzden şu an kameranın su altında çalışmasına değil normal çalışabilmesine öncelik verdim :) Yine ÖM ile de konuşuruz
Anneme söyledim veee bana ne dedi biliyor musunuz??
-Anne benim kameram bozuldu
+Tamir ettirelim kızım
-Ama benim hayallerim vardı su altında çekim yapmak istiyordum su geçirmeyen kameralar var biliyor musun?
+Tamam alalım o zaman kızım (hasta olmama kıyamamasının da etkisiyle)
Yaa işte bu kadar basitmiş de niye kafama takıp dert ettiysem oh be yeni su altı kameram için sabırsızlanıyorum ve inşallah alınca da sizi bilgilendiririm
Su altı fotoğrafları çekmek için sabırsızlanıyoruuuum!!! hem zaten scuba dalgıcım ve sonunda bunun annemin korktuğu kadar kötü birşey olmadığını ve su altında gördüğüm muhteşem güzelliklerini gösterme fırsatım olacak inşallah :) :)
Oleeeeey
Beğenenler: [T]101325,ancestral123[/T]