sp yavruları ile birlikte çöpçü
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2010 18:32
Arkadaşlar, 3 aylık sarı prenses yavrularımı dip yemleri ile besliyorum fakat dipte yem artıkları kalıyor bu yüzdende çöpçü almayı düşünüyorum 3 aylık sarı prenses yavruları ile komondo çöpçü olur mu yada vatoz bir de komondo çöpçü mü daha dayanıklıdır yoksa vatoz mu?
freeasabird 2010-08-30 16:04:38
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2010 19:45
Bence olmaz sarı prenses çabuk büyüyen bir balık çöpçü yanında pasif kalacak ve bir süre sonra cikletler çöpçüne saldırmaya başlıyacak.Ben vatoz almanı öneririm en az 8cm felan al.
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2010 21:52
Sadece dipdeki artik çöpler için deil aslında, farklı bir balık daha olsun istiyorum ve çöpçü almayi düşünüyorum komondo çöpçü 3 aylık sp lere zarar vermezse almayı düşünüyorum.
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2010 22:58
Gönderim Zamanı: 29 Ağustos 2010 23:23
Çöpçü balığı ve vatoz splere zarar vermezler.Ancak sp büyüdüğü zaman çöpçüyede vatozada zarar verir.Sana tavsiyem 6 cm üstü vatoz bulmaya çalış.
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2010 20:49
Filtren yeteri kadar sirkülasyon yapamıyorsa da dipte yem artıkları kalır.Akvaryumuma göre malzemem iyi diyorsan arkadaşların önerdiği çöpçülere yönelebilirsin.
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2010 21:53
Sp akvaryumunda çöpçü olmaz vatoz-cüce vatoz olabilir.Vatozun boy olarak sp lerden daha büyük olması uygun olur.
Gönderim Zamanı: 11 Eylül 2010 22:25
Sp'lerinizden büyük bir leopar vatoz alın yanından bile geçemezler...
Gönderim Zamanı: 14 Eylül 2010 01:20
Sarıprensesler 3-4 cm e kadar çöpçülere ciddi bir zarar vermiyorlar ancak 4 cm i geçtikleri zaman çöpçüyü kırpmaya başlıyorlar.Eğer yavru akvaryumunuz ise 3-4 cm den büyük balık olmuyorsa alın derim.