Sp ve yunuslarda yuzgeç kızarması
Gönderim Zamanı: 14 Mayıs 2014 23:21
Fotoğraf:
Canlıdaki Belirtiler:yüzgeç başlangıcında kızarıklık
Akvaryum Kapasitesi (litre):200
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Sarı prenses yunus
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:dış filtre ( Lifetech 835 ) iç filtre 1200 hava taşı
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
Canlıdaki Belirtiler:yüzgeç başlangıcında kızarıklık
Akvaryum Kapasitesi (litre):200
Akvaryumdaki Diğer Canlılar:Sarı prenses yunus
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):
Filitrasyon:dış filtre ( Lifetech 835 ) iç filtre 1200 hava taşı
İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:
Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
akvaryumu yenı kurdum her sey kurulu bir şekilde 10 gün kadar acık kaldı balıklarımı aldım ama hep bi yerde duruyorlar ve ben gidince saklanıcak yer arıyorlar ve farkettimki balıklarımın yuzgec başlarında kızarıklıklar var hastalıkmı veya hastalıkla buyuk sonuçlara sebeb olurmu farkettikten 1 gün sonra %20 3 gün dinlenmiş su değişimi yaptım ve her 23 litre için 3 çay kaşıgı kaya tuzu attım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2014 08:57
Yüzgeç uçlarından üzellikle kuyrukta olur balıklarda süt renginde tırtık tırtık ve toplu igne başı gibi kan tortularıda olabilir, kanama olabilir kuyruk deforme oluyor kısalıyorsa yüzgeçler yüzgeç erimesi hastalığıdır, Bu strese bağlı olabilir, birde su değerlerinin bozuk olmasından nitrat artışı gibi kirli su kimi bakteriyel erimede olabilir. Bu yüzgeçte erime kısalma olursa kanlı şekilde hızla günbe gün kısalır ozaman Mikofish ilacı vardır yüzgeç erimelerinden mantar hastalığında kullanılır 12 TL onu kullanmakta büyük fayda var balık bir karantina tankına ayırılır orada tedavi edilir en iyisi budur. Ana tanka direk ilaç uygulanmaz.
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2014 18:49
dedeğinizi uygulacagım akvayumumda 6 tane sp var 3 tanesi anlamsız sallanıyolar saga sola bu nedendır acaba