Sonunda kararımı verdim " Deniz Akvaryumuna Geçiş"
Arkadaşlar çok uzun zamandır sahip olmak istediğim deniz akvaryumu hayalimi gerçekleştirmeye karar verdim. Yaklaşık 20 yıldır tatlı su akvaryumum var. Son 8 yılımda ise tanganyika akvaryumuna sahibim. Tropheusların her türünü besledim desem yalan olmaz. 160*50*60 cm ölçülerindeki tankımın sakinlerini Pazar günü itibariyle yeni sahibine teslim edeceğim. Uzun zamandır hayalini kurduğum bir deniz akvaryumuna sahip olmak istiyorum. Mevcut tankımı deniz akvaryumuna çevirmek oldukça külfetli olacağından; fazla büyük olmayan bir tankta canlı kayalar ve küçük palyaço balıkları beslemek istiyorum. İlk etapta hazır sistem bir akvaryum almam avantajlı olur mu? Hangi markanın hazır sistem deniz akvaryumunu tavsiye edersiniz. Erzurum'da yaşadığım için bu konuda yardım alabileceğim pek arkadaşım yok. Bu işin ticaretini yapan arkadaşlar ise çok çok afaki rakamlardan bahsediyorlar. Küçük ebatlı ideal bir deniz akvaryumu için yeterli ölçüler nelerdir? Tavsiye edebileceğiniz gerekli ekipmanları bana kargo yapabilecek ticari kimlikli bir arkadaş var mı? Bu konuda değerli fikirlerinizi almak istiyorum bana yol göstererek yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Uzun zamandır forumdaki bir çok ilgili konuyu büyük bir zevkle okudum ve çoğu konuyu hala takip etmekteyim.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tekrardan merhabalar. Nihayet 100*65*55cm ölçülerindeki Akvaryumum ve 90*35*45 cm ölçülerindeki sump sistemim ve 20 kg'lik Aquarium Marine Sand marka kumum, Red Sea Coral Pro Deniz tuzu bu gün itibariyle elime ulaştı. Protein Skimmer, Canlı kayalar, Refraktometre, Ph Monitörü, Gerekli testler şu anda kargodalar elime ulaşınca markalarıyla beraber paylaşacağım. Kuruluma başlamadan önce kafamdaki en büyük soru işareti olan kurulumda kullanacağım su sıkıntısını 8 Aşamalı Filmtec Membranlı RO cihazı sipariş ederek çözdüm. İnşallah beklentilerimi karşılayacak bir üründür. Aslında ilk tercihim 5 aşamalı RO cihazı almaktı ancak PH değerlerinin yüksek olması için tavsiye üzerine 8 aşamalı olanı tercih ettim. Böylelikle içme suyu sorunumuda çözmüş oldum.
Arkadaşlar kürlenmiş canlı kayaları su dışında ne kadar ve nasıl muhafaza edebilirim? Canlı kayalar biraz erken elime ulaşacağından biraz telaşlandım. Çünkü RO cihazım pazartesi elimde olacak.