slikon
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2013 15:01
Arkadaşlar akvaryumumun camı kırıldı sonra akvaryumu kalın camdan bir camcıya yaptırdım galiba akvaryum slikonu kullanmamış.
omardaing 2013-04-16 16:21:12
Zehri gitsin diye akvaryumu tuzlu suya koydum.
Başka yapabileceğim bir şey var mı?
Zehri gider mi?
Yardım eder misiniz ???
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2013 15:08
Tuzlu suda 2-3 gün beklesin, daha sonra akvaryum suyunu komple boşaltıp yeni su doldurun,2-3 gün su dinlendikten sonra ( filtreler çalışır vaziyette) 1 adet balık koyun ( balığı suya adapte edin), 2 gün yaşarsa diğer balıkları da koyabilirsiniz.
Akvaryum silikonuyla diğer silikonlar arasında çok fark olduğunu zannetmiyorum.
Akvaryum silikonuyla diğer silikonlar arasında çok fark olduğunu zannetmiyorum.
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2013 15:09
Birkaç gün bekle daha sonra suyu boşaltıp kaya tuzunu bir kapta eriterek akvaryumunu güzelce yıkadıktan sonra çok iyi durulayıp suyunu doldurabilirsin.
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2013 15:11
Tesekurler yani balıklarıma bişey olmaz değil mi
Gönderim Zamanı: 16 Nisan 2013 16:18
[QUOTE=Hıcın]..
Akvaryum silikonuyla diğer silikonlar arasında çok fark olduğunu zannetmiyorum.[/QUOTE]
Akvaryum silikonu %100 silikondur. Diğer silikonların içeriğinde ise mantar ve bakteri önleyici antifungal ve antibakteriyel zehirler bulunmaktadır. Bu zehirler de tuzlu suyla giderilemeyeceği gibi, uzun ömürlü olacak şekilde formüle edilmişlerdir.
Her ne kadar pek çok kaliteli silkon suya salınım yapmazsa da (Yani suda çözülmez, ve de formülündeki anti bakteriyel ve anti mantar zehirleri suya vermez), kullanılan silkonun kaliteli olup olmadığını, ya da zehirleri suya salgılayıp salgılamadığını önceden bilemezsiniz. Bu yüzden akvaryum silkonu kullanmak şarttır.
Akvaryum silikonuyla diğer silikonlar arasında çok fark olduğunu zannetmiyorum.[/QUOTE]
Akvaryum silikonu %100 silikondur. Diğer silikonların içeriğinde ise mantar ve bakteri önleyici antifungal ve antibakteriyel zehirler bulunmaktadır. Bu zehirler de tuzlu suyla giderilemeyeceği gibi, uzun ömürlü olacak şekilde formüle edilmişlerdir.
Her ne kadar pek çok kaliteli silkon suya salınım yapmazsa da (Yani suda çözülmez, ve de formülündeki anti bakteriyel ve anti mantar zehirleri suya vermez), kullanılan silkonun kaliteli olup olmadığını, ya da zehirleri suya salgılayıp salgılamadığını önceden bilemezsiniz. Bu yüzden akvaryum silkonu kullanmak şarttır.