Sizler ne düşünürsünüz?
Arkadaşlar bu gün evdeydim ve balıklarımın suyunu degiştirmeye karar verdim.Akvaryuma temiz su doldurduktan sonra onları izlemek bir harika oluyor.Hani siz temizlenmiş kadar rahat oluyosunuz.Siz de benim gibi hoşlanıyomusunuz? |
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Akvaryumun suyunu komplemi değiştirdiniz acaba yoksa haftalık su değişimimi yaptınız.Tertemiz bir akvaryuma bakmak gerçektende çok güzel bir görüntüdür. |
Evet aynı duygu banada oluyor akvaryuma bakıyorum bunaltıcı bir hava gibi geliyor dip çekiyorum sanki açılmış ferahlamış gibi oluyorum.
Saygılar.......
Komple su degişimi yaptım ama ister istemez bütün suyu bosaltmak zor oldugu için dibinde azda olsa su kalıyor.Önemli olan onları berrak suda yüzüşlerini izlemek. |
Komple su değişimi yanlış bir karar.Akvaryumunuzun ebatlarına göre haftada bir ya da 2 hafta da bir kısmi su değişimi yapmalısınız.Bir anda tankı boşaltıp yeni su koymak balıkları şoka sokabilir,kayıplar verebilirsiniz.
Saygılar...
Komple su degişimi yaptım ama ister istemez bütün suyu bosaltmak zor oldugu için dibinde azda olsa su kalıyor.Önemli olan onları berrak suda yüzüşlerini izlemek. |
[/QUOTE]
Bencede büyük bir hata yapıyosunuz tam akvaryumdaki yararlı bakteriler oturyor siz baştan bozuyorsunuz balıklara ani değişiklik oluyor buda sitrese sitreste kayıplara neden olur..
Saygılar..
Önerileriniz için teşekür ederim.Yalnız su degişimi yaptıktan sonra dezekfenkten kullanıyorum. |
Biyolojik denge bozulduktan sonra dezenfektan kullansanızda fayda etmez,haftalık %10-%15 dip çekimi yapılırsa daha sağlıklı bir davranış olur,suyunuz oturduktan sonra zaten cam gibi olur.
Saygılar sevgiler...
Çok üzülerek maalesef hemen hemen yaptıklarınızın hepsinin yanlış olduğunu belirtmek isterim.Refet Ali Beyin özenle hazırlanmış makalesini dikkatle okuyarak herşeye yeniden başlamanızı tavsiye ederim.
Sağlıklı balıklar dilerim...