Sitemizin bize kattıkları (geçmişimiz)
Geçen seneden kalma bulduğum bir mesajıma şuan o kadar tuhaf bakıyorum ki.Çok şey ögrenmişiz ve ögrenmeye de devam ediyoruz.Sizlerde eski mesajlarınızda,ya bunu da bilmeyecek ne var dediginiz yazılarınız varsa biraz gülelim.
mustafakısacık Forum Özel Üyesi Kayıt Tarihi: 16 Kasım 2006 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim İçi Meslek: Köyün Delisi (abdalı) |
Konu: Malawilerim Için Tavsiyeler Gönderim Zamanı: 25 Mayıs 2007 Saat 11:20 |
Arkadaşlar malawiye yeni geçtim biliyorsunuz net olarak ögrenmek istedigim bir kaç soru var;ilginize teşekürler.
Tank 135 Lt (ıceman-yunus-sp-mücevher yavruları)balıkların boyu 3-4-5 cm:
1.Hava motoru gece gündüz çalışmak zorunda mı,Geceleri kapatıp gündüzleri açsam olurmu?
2.Seranın açık yemini buldum kullanayım mı yada tavsiye edeceginiz iki çeşit yem nedir(markalı olarak belirtirseniz)
3.Dip çekimi her hafta yapmalımıyım?(1 seneden fazla bitkili baktıgım için hip dip çekimi yapmamıştım),Evet ise her dip çekimi su degişiminde aquatan ve nitrivec kullanmama gerek varmı?
4.Test Kiti seti (5 li) almama gerek varmı yoksa sadece şu testleri al diyeceginiz nelerdir?
5.Isıtıcı 26 da sabit ayarlı ama derecem 29-30'u gösteriyor sorun olurmu?
6.En çok rastlanan hastalık nedir,İlaç öneriniz ne olur? | |
1e2d Altolamprologus Calvus Nangu ve F1 Bebeleri 1e4d Cyphotilapia Frontosa Brundi |
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Tarih :31 Temmuz 2007 18:06
Kapasite (litre):Ortalama 100 Lt
Canlılar:Karma bir akvaryumum var en kısa sürede ayıklama işlemi ile birlikte tank yenilenecek.
Malzemeler: Atman 3338 + Atman havamotoru+Atman F306 İç Filtre
Akvaryum Bakımı: Haftalık %30 dip çekimi ile su değişimi.
Kullanılan Yemler: Sera ve Tetra
Kul. İlaçlar ve/veya Katkılar: Kullanmıyorum
Bende ilk arka fon çalışmamdan sonra bu şekilde bir giriş yapmıştım.
Hey gidi günler hey.Hiç unutmam akvaryumu komple boşaltıp banyoda fırçalayıp geri doldurduğum günleri. :)))
Akvaryum.com olmasa vay halimize.Düşünsenize 450 Lt lik tankı her seferinde banyoda yıkamayı düsünmek ve böyle bir tankı ulaşılmaz görmek...
Echoe Forum Moderatörü Kayıt Tarihi: 17 Ekim 2005 Konum: Istanbul Durumu: Çevrim İçi Gönderilenler: 3703 Uyarı Seviyesi: (0) |
Gönderim Zamanı: 18 Ekim 2005 Saat 00:23 |
Öncelikle Basiniz sagolsun; Acei'ler tamamen vejeteryan baliklardir ve hayvansal proteinli yemlerle beslenmemelidirler. Bunun yaninda sari prenses ve yunuslar için ise diet çok fazla problem olmayabilir. Baliga uymayan diet sekli kisa vadede olmasa bile uzun vadede (1-2 yil) baliklarin ölümüne sebep olabilir. Ya da ömrünü kisaltir desek daha dogru olur. Verdiginiz bilgiler dahilinde sadece beslenme sekliyle ilgili bu tür bir problem geliyor aklima. (Malawi Bloat hastaligindan da kaynaklanabiliyor olabilir....) İmla Kötü, İmla Düzeltsin, İmza Hatalı, Üslup Kötü, Hatalı Bilgi, Forum Kirliliği, Diğer. | |
Yukarı Dön IP: 81.213.98.243 IP'den Mesaj Bul |
Mustafa kesinlikle bir yerlerde staj yapmışsın. Bu yazdıklarını 3 ay bekleyip yazmış olman lazım,yada herşeyi okuyup öğrendikten sonra yazmışın.
Ben zaten yeniyim. Eski ile yeni arasındaki farkı gösterebileceğim iki mesaj anlamsız olur.
Sadece şunu diyorum. Akvaryumla ilgili bildiğim veya yanlış bildiğim hemen hemen herşeyi, burada doğrusunu veya kendisini öğrendim.
14 yaşında iken bulunduğumuz semtteki bilgisayarcıya "eti senin kemiği benim" diye verildim. İnternetin her evresini yorum yapabilecek kadar biliyorum. Ben hiç bir evresinde insanlara ve Türkçe'ye bu kadar değer veren, hoş bir paylaşım ortamı görmedim.
Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.
Saygılarımla.