Singapur Diskus Klübü'nün Düzenlediği Seminer
Aquarama 2007 fuarında Singapur un ünlü klüplerinden Discus Clup Singapore (Singapur Diskus Klübü) un standında kendilerinin yemekli semineri ve yaklaşık 20 üretimhaneyi kapsayan bir gezi düzenlediklerini İlteriş bey ile birlikte öğrendik.
Bu başlıkta o seminerde konuşulanları fotoğraflar eşliğinde sizlerle paylaşmak istedim.
Özellikle diskus üretimi ile ilgilenenler için ilginç bir seminerdi.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ve sevgili Andrew Soh “The Nake Truth” yazarı.Diskus üreticisi.Teknoloji ile donatılmış bir üretimhanesi olduğunu biliyoruz.Zannediyorum Singapurda tek göremediğimiz üretimhanedir.Çünkü kimseyi kabul etmiyor.
Aslında bu durumun kendisine zarar verdiğini söylüyor.Aşırı sır kendi üretimhanesini büyütmek yerine küçülttüğünden bahsetti.Hayatımda yaptığım en büyük hatadır dedi.
Ne tekim artık Singapurda konuştuğunuz her üretici üretimhanesinin kapısını sonuna kadar açıyor ve sorduğunuz sorulara samimiyetle cevap veriyor.Çünkü aşırı sırrın kendilerini küçülttüğünü görmüşler.
Andrew un konuşması da etkileyiciydi.Kendisi, Dr Lim ve seminerdeki üreticiler arasında küçük ve tatlı bir tartışma oldu.Ordaki fikir ayrılığını izlerken birbirlerine oldukça saygılı olduklarını ve bir konsensüs oluşturma çabasında olduklarını gördüm.Mutlaka orta bir noktada fikir birliğine gidiyorlar.
D ick Au; Diskusla ilgili birçok kitabın yazarı.Seminerde son kitabını tanıttı.
Avrupa ve Amerikada birçok diskus hobicisi ve ticareti ile ilgilenen kişiler ile yapılan araştırmayı bize aktardı.
Spotted ırkların gerçekten ilgi duyulup duyulmadığını araştırmış.
Sonuç etkileyici; en çok tercihler;
1-Vahşi türler.
2-Vahşi üretim
3-Spotted
bu bize gösteriyorki vahşi ve vahşi üretim diskuslardan sonra çok ilgi duyulduğunu sandığımız Spotted ırklar ilgi duyuyor.Bu sunum özellikle Singapurdaki üreticiler için çok önemli.Çünkü dünya piyasasını elinde tutan Sinagapurlularaa üetimde ve pazarlamada yardımcı olan bir çalışmaydı.
Toplantı sonrasından bir anı;
Singapur Dikus Klübü'nün internet sitesinde konu ile görüntüleri de ekleyeyim:
http://www.discusclubsg.com/yabbse/index.php?board=2;action=display;threadid=3033;start=0#msg18956
Şimdilik bu kadar.Ayrı bir başlıkta bir gün boyunca gezdiğimiz 20 ye yakın üretimhanedeki diskuslar hakkında ve bu üretimhanelerden kendimce ilk üçe girecek üreticileri sizlerle paylaşacağım
Göktuğ Bey sorunuza çok detaylı uzun cevap verilmesi gerekir.Ama kısaca;
Bahsettiğiniz kadarıyla, çok yakın bir zamanda xxx spotted veya y yy melon gibi yeni jenarasyonların dünya piyasalarında yer alması muhtemel.
Şu linke bir göz atın.