sinekler vermekten sorun olur mu?
slmlar ben balıklarıma sinek yediriyorum bunun faydası yada zararı nedir. çok güzel yiyolar ama hiç sorun çıkmıyor yada bu canlı yem yerine geçer mi? teşekkürler... !
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bende bir zamanlar balıklarıma sinek veriyordum ama sonra olan oldu ve 2 tane 8 cm'lik sarı prensesim bağırsak paraziti rahatsızlığından öldü.
Bence balıklarınıza sinek vermeyin sonuçta ben bu olayı yaşadım yani tecrübeme dayanarak söylüyorum.
Tabii bazı arkadaşlar şöyle diyebilir balıkların dağal yaşamında da sinekler var ve bunları yiyorlar diye ama bence kesinlikle öyle değil malawi gölünde kara sineklerden nasıl bulup yesinler birileri yakalayıp vermeyecegine göre ve sineklerde gidip kendilerini zorla yedirmeye çalışmayacaklarına göre sinekleri biraz zor bulup yerler.
Saygılar...
Lepistes yavruları ; saçmalamayın lütfen bu konu çoğu kez tartışıldı . Bir balığı beslemek için bir balığı öldürmek çok ama çok saçma . Canlı yem olarak diyorsanız solucan verebilirsiniz . Veren arkadaşlarımın yazılarını okumuştum.
Saygılar
lepistes yavruları saçmaydı solucan bulmam gerekiyoda onlarıda ben verirken korkuyordum. bundan sonra daha dikkat edecem
bence sinek çok mantıklıydı. balıklar dogal ortamdada sinek yer. ayrıca su sinekleri çok faydalıdır. aminoasit yönünden zengin. fakat kara sineklerin etkisi nasıl olur bilmem. ben olsam veririm. affetmem. |
Zafer bey bende balıklarıma solucan vermeyi düşünyorum ama nasıl vereceğimi bilmiyorum.Japon balıklarıma nasıl solucan vereceğim bi yararı varmı acaba biraz bizi aydınlatırsanız çok sevinirim.
Saygılarımla,
Hakan Bey toprak solucanı diğer canlı yemler gibi protein içerir.Balıkların gelişimini hızlandırır.Ben yakaladığım zaman su dolu(çok fazla su koymayın) kapta 1 güne yakın bekletiyorum.Örneğin sabah koyuyorsam akşama doğru alıyordum.Tabi arada bir de kaptaki suyu tazeliyordum.Zaten solucan çamur kusacaktır kapta.Kusmayı bırakınca alıp parçalara bölmeniz gerekicek.Zaten en kötü kısmı da bu
Saygılar...
Arkadaşlar doğal ortam diyorsunuzda onlar doğal ortamda değiller hatta bir çoğu doğal ortamdaki saflığını kaybetmeye başlamış.Doğal ortamda sizin verdiğiniz yemleri bulabiliyorlarmı?Onlar doğal ortamda yem bulamıyorlar.Sizde doğal ortamda olmadığı için onlara doğal ortamdaki koşulları sağlamaya çalışmayın Ahmet Beyinde dediği gibi balıklar gidipte kara sineği nerden bulsun sizin dediğiniz o doğal ortamda.Onlar sadece su içerisindeki yosunlarla topraktaki kurtlarla besleniyorlar.Akvaryuma fazla ışık yakarsanız akvaryumunuzdada bir zaman sonra yosun oluşmaya başlar.Umarım kırıcı olmamışımdır.Ama bence doğrusuda bu.
SAYGILAR