Silikonu Yakmak
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2009 17:10
Öncelikle herkese selamlar.Ardaşlar,abilerim,ablalarım,üstatlarım ben akvaryumun taban camını sökmem gerek.Ancak tabandaki kayıt ve kuşakları çıkartamıyorum.Silikonu çakmak yardımı ile yaksam camın ateşten zarar görmesinin olasılığı sizce nedir??? Daha farklı çözüm yolu söyliyecek olanlarıda bekliyorum. SAYGILAR...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2009 18:03
Eğer cam inceyse 4-6 mm gibi cam bölgesel ısı artışı yüzünden çatlayabilir.8-10 mm ise daha dayanıklıdır ama genede risk almaya deymez.Başka bir yöntem dene ince çeliktel yada silikonu eritecek kimyasal kullanılabilir.
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2009 18:06
Tabandaki kayıt ve kuşak arasına malesef tel girmiyor o yüzden sormuştum silikonu yakmayı silikonu eritecek kimyasal da bulabilirsem kullanıcam ama ney eritir onuda bilmiyorum.Üstatlardan cevap bekliyorum.SAYGILAR...
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2009 18:13
Kazımak zor olduğu için kazıyamıyorum daha doğrusu 2 gündür tabandaki kayıt-kuşak ı kazıyorum ama hala çıkartamadım oysaki yaksam hemen çıkıcak ama cama zarar verirmi?? Ondan şüpheleniyorum cevaplarınızı bekliyorum.SAYGILAR..
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2009 18:28
Sanırım akvaryumu söküp yeniden yapıştırmaya karar vermişsin misinayı geçie bileceğin bir buşluk mevcutmu misinayla silikonla camın temasını kese bilirsin
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2009 18:45
Yakmayın çatlayabilir. Fakat saç kurutma makinesinin en sıcağa ayarlayıp belli süre ısıtın silikon yumşayacaktır çektiğinizde ayrılır. Araba farlarında da silikon vardı biz babamla bu şekilde ayırdık.
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2009 18:53
Şuan jilet ile sökmeye çalışıyorum ama yapamadım.Acaba çakmakla yakmayı denesem cama zararı olurmu deneyen bilen bi cevap verirse çok iyi olur saygılar.
Gönderim Zamanı: 15 Temmuz 2009 18:59
Isı değişikliğine maruz kalan camda bariz gözle görülen veya görülmeyen kılcak çatlaklar oluşacaktır. Tecrübeylede sabittir.