şikayetim var
Herkese merhaba, arkadaşlar bu yazıyı sizlerin engin hoşgörüsüne sığınarak yazdığımı bilmenizi isterim. Uzun bir zamandır özelikle discus forumuna birikimlerimi kazandırmak ve foruma bir katgı sağlamak isteyen bir üye olarak, karakterim gereği bazı hoş olmayan durumlara kayıtsız kalamıyacağımı belirtmek isterim. Belki sizlerde farkındasınız, özellikle son aylarda AKVARYUM.COM - DİSCUS forumunda katılımın az olması, lakayıt konuların açılması forumun kalitesini düşürdüğü gibi beni ve discus severleri üzdüğünü belirtmek isterim , diyeceğim şuki forumdaki moderatör arkadaşların bu konuda kayıtsız kalmaları sanki herşeyi oluruna bırakmaları , özellikle forumu başı boş bırakmalarını kınıyorum. Son aylarda devamlı takip ettiğim için söylüyorum bu bölüme Hasan TEZEL bey ve Erdal ÖZTÜRK beyi n tek başına verdiği mücadelesini görüyorum. Bu arkadaşlarımı çok tebrik ederim discus forumunu ellerinden geldiği kadar ayakta tutmaya gayret gösteriyorlar. Açılan konuların lakayıt ve samimi olmayışı yüzünden kendim artık yazmamaya karar verdim. Ne zaman ciddi bir konuda yardım isteyen arkadaşım olursa seve seve yazmaya devam edeceğimi bilmenizi isterim. Sanırım bu konuda Hasan ve Erdal beylerde çok yoruldu. Konuları birkaç kişiye indirgemekle bu işler yürümüyeceği gibi konuları geçiştirmekle yetineceklerdir.
Son zamanlarda başı boşluk, konularada yansıdı. Lakayıt konular baş göstermeye başladı. Discus ve ekmek gibi, ayrıca hayatında hiç balık beslememiş gibi yemlemeyle ilgili bir takım abuk sabuk konular baş gösterdiği gibi bu konuların arkası kesilmeyecek kadar gelmeye başladı.
Bu konuda site yönetimindeki birkaç kişiye görüş belirtmeme rağmen, hali hazırda bir cevap alamadım. Forum yöneticilerini ve forum moderötörlerini kimin seçtiğini ayrıca merakımdan soruyorum? bu seçimi yaparken bu kişilerin, diğer hobici arkadaşlardan ne gibi farkları göz önüne alınıyor. Eğer bu forum moderetörleri bildiklerini bu konulara yazmayacaksa, siteye bir katkıları olmayacaksa bu beyler ne iş yaparlar? Yoksa görevleri sadece konunun yanlış yere açılıp açılmadığını mı takip etmekle yükümlüler. Bu insanları kahvelerden toplamadıklarına göre mutlaka bir izahı açıklamaları vardır.
Arkadaşlar böyle bir konuda size şikayette bulunuyorsam sırf discus balığını en az sizin kadar seven biri olarak, olaya kayıtsız kalamıyaşımdandır. Amatör arkadaşlara elimden gelen her konuda bilgi vermeyi seven biri olarak uzun bir zamandır alıştığım ve severek yazdığım, sadece yazmak la değil son yıllarda bir aile çatısı altına sığındığım bir eş bir dost olarak gördüğüm AKVARYUM.COM’u gözlerimin önünde eriyip yok olmasına tahammül edemeyeşim, en azından benim bunu kaldıramamdır.
Bilgi ve birikim paylaşıldıkça güzeldir. Kalın sağlıcakla.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Açılan konuların ciddiyetsizliğini düşündüğünüzde butonuna tıklarsanız o an online olan bir moderatör mutlaka duruma müdahale eder.
Saygılar,
Discus
Labirentliler
Discus
Labirentliler
Aycan Bey, ne gibi bir gariplik var? Biraz daha açıklayıcı olursanız seviniriz.
Saygılar,
Aslında ilk etapta görülebilecek bir gariplik ama neden böyle olduğunun bir açıklaması vardır mutlaka; Discus tek başına sırıtmıyor mu hocam?
Kusura bakmayın yeni zaman bulabildim, cevap geç oldu. Her forumda iğneli olarak üye statülerinin detayları konu olarak vardır. Modların görevleri açıktır, lütfen modları göreve çağırmayın, onlar görevlerini en iyi şekilde yerine getiriyorlar.
[quote]
Yönetimsel Statüler
Moderatör: Yönetimsel bir üyelik tipidir. forum yöneticilerine forum işleyişinde yardımcı olma görevini üstlenen kişilerdir. Forum Özel Üyeleri arasından ihtiyaç doğrultusunda kişisel talepler de dikkate alınarak seçilir. Dönem dönem forumlarda bu ihtiyaca dair bilgi verilir.Hobi adına bilgi sahibi olması şartı aranmaz.
[/quote]
Bahsettiğiniz gibi discus konularında gerileme oldu. Bunun ana nedenlerinden biri Discus forumuna emek veren modumuz Olgay Bey bir motorsiklet kazası geçirdi ve ardından ameliyatlar oldu. Kendisine buradan birkez daha geçmiş olsun diyoruz. Pek çok kafa kurcalayıcı konu da uzun uzun tartışıldı. Discus bölümü Malawi'nin aksine daha çok arama kullanılan bir bölüm. Diğer yandan bahsettiğiniz gibi Erdal Bey ve Hasan Bey'in bilgileri zaten yetiyor. Kimi zaman Bora Bey de yardımcı oluyor. Ek olarak yaz dönemine girmemeizden ötürü hobiye ilgi bir nebze azaldı.
Saygılar,
Ayrıca ben yokken benim görevimi de üstlenip destek olan Yönetici ve Moderator arkadaşlara da teşekkürü bir borç bilirim.
Sizden ricam Caner Bey, ben veya başka bir yönetici arkadaşımız, sitede olmasak bile hepimizin bir yedeği var elbet. Gereksiz ve seviyesiz şekilde açılan, hobi için hiç bir anlam ifade etmeyen nitelikte başlıklar gördüğünüzde "Hata Var" butonunu kullanmanızdır. Aslında bunu sadece sizden değil, tüm üyelerimizden rica ediyoruz. Çünkü bu şekilde olaylara daha çabuk müdahale edebiliyoruz. Sizin gördüğünüz seviyesiz bir başlığı biz farkedememiş olabiliriz. Bizi uyarırsanız bu tür durumlarda gereken muhakkak yapılacaktır.
Moderatorler nasıl seçiliyor diye sormuşsunuz. Açıkçası bunun cevabını ben veremem. Sonuçta ben kendi kendimi seçmedim, seçildim ve görevi memnuniyetle kabul ettim. Bu site için elimden gelenin daha iyisini yapmaya hazırım hep. Çünkü ben de sizin sevdiğiniz gibi seviyorum burayı ve burada yapılan/yapılacak her yanlışın, her seviyesizliğin önüne siper ederim kendimi. Bundan şüpheniz olmasın.
Eğer arzu ve önerileriniz varsa memnuniyetle cevaplarız. Siz yeter ki siteye ve hobiye olan ilginizi yitirmeyin.
Ayrıca, müsadenizle başlığı doğru yeri olan Forum ve Site Hakkında bölümüne taşıyorum. Anlayışınız için hepinize teşekkür ederim.
Saygılar,