Sera Nitrivec
Biyolojik filtrenin daha huzlı oluşması yani yararlı bakterilerin arttırımı için kullanılır.Sudaki nitrit ve amonyumu absorbe eder.
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sera nitrivec bakteri kültürüdür. Her su değişiminden yaklaşık bir saat sonra ilacın üzerinde belirtilen miktarda akvaryumunuza eklerseniz yararlı bakteriler sayesinde akvaryumunuzun biyolojik dengesi sağlanacaktır.
Saygılar,
Ertuğ Ceyhan
Su değişiminde kullanılan nitrivec değil, aquatandır. Aquatan musluk suyu kullanmak zorunda kaldığımız zamanlarda su düzenleyicisi, stres önleyici olarak kullanılır. Nitrivec ise sudaki nitratı düşürür, su değişimlerinde dipten su çektiğimiz için nitrat zaten azalacaktır böylece nitrivec kullanmayada ihtiyacımız kalmayacaktır. Herzamanki gibi yine bazı akvaryumcuların yaptığı yanlış davranış, malesef ürününü satmak için yalan söylemişler, yada onlarda nitrivecin ne işe yaradığını bilmiyorlar.
Saygılar.
Su değişiminde kullanılan nitrivec değil, aquatandır. Aquatan musluk suyu kullanmak zorunda kaldığımız zamanlarda su düzenleyicisi, stres önleyici olarak kullanılır. Nitrivec ise sudaki nitratı düşürür, su değişimlerinde dipten su çektiğimiz için nitrat zaten azalacaktır böylece nitrivec kullanmayada ihtiyacımız kalmayacaktır. Herzamanki gibi yine bazı akvaryumcuların yaptığı yanlış davranış, malesef ürününü satmak için yalan söylemişler, yada onlarda nitrivecin ne işe yaradığını bilmiyorlar.
Saygılar.
[/QUOTE]
Son cümlenize göre ben 20 ytl kazık yedim
Ancak ben dipten su çekmiyorum yani gerekli alet yok.Bu yüzden belki bu ilacın bi yararı olur
[/QUOTE]
Ancak ben dipten su çekmiyorum yani gerekli alet yok.Bu yüzden belki bu ilacın bi yararı olur
[/QUOTE]
http://www.akvaryum.com/Forum/forum_posts.asp?TID=13458& PN=1
Bu güzel bir örnek. Siz kendinize uyarlayarak farklı tasarımlar geliştiebilirsiniz. Saygılar...
Ürün bencede yararlı bir üründür.Su değişimlerinde aquatan ile birlikte kullanılır.
Zaten üzerinde su değişimlerinde 100 lt için 10 ml diye yazar.
Sağlıklı balıklar.
Saygılar.[/QUOTE]Gülşah Hanım nitrivec su değişimlerinde de, yeni akvaryum kurulumunda da kullanılabilir. Su değişimlerinde kullanılmasının amacı azalan bakteri populasyonunu çoğaltmaktır, yeni kurulumda ise bakteri populasyonunu oluşturmaktır.
Oksijenli ortamda amonyağı nitrite, nitritide nitrata çeviren bakterilerin kültürüdür diyebiliriz.
Yem artıkları, balık pislikleri, çürümüş bitki yaprakları v.b. artıklar akvaryumumuzda amonyak oluşmasına neden olur. Amonyak ise balıklarımız için ölümcül bir tehlikedir.
Bir kısım oksijenli ortamda yaşayan bakteriler oluşan bu amonyağı daha az zararlı olan nitrite dönüştürürler. Nitrit amonyaktan daha az zehirli olsada balıklarımız için ölümcüldür.
Aynı şekilde nitritte bakteriler tarafından nitrata dönüştürülür. Nitrat ise daha az zararlıdır fakat yüksek oranlarda nitratta balıkları zehirler. Nitratı akvaryumumuzdan uzaklaştırmak içinde dipten su değişimi yapıyoruz.
Tüm bu döngüye biyolojik denge(döngü) diyoruz.
Umarım özetleyebilmişimdir. Benzer makeler okumanızı ve bu konuda bilgilenmenizi şiddetle tavsiye ederim. İlgilenen varsa yol göstereyim?
Nitrivec'e gelince
Bana sorarsanız gereksiz bir üründür, kullanmıyorum tavsiyede etmiyorum. Belki yeni kurulumlarda aşılama yapılabilir fakat bu aşılama eski bir akvaryumun iç filitresiyle yapılabileceği gibi güvenilir bir akvaristin filitresindende yapılabilir. Son çare nitrivec gibi bir masrafa girmek olabilir.