SEACHEM SEA GEL ??
Bu aşşağıda linki olan ürün tam olarak nedir? Bilgisi olan var mı? Bana iyi bir şey gibi geldi. Bitkili akvaryumlar için iyi bir kullanımı olabilceğini düşünüyorum ama yinede bir sorayım dedim.
http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=56 0519&productid=ptan150000063
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bu ürün bu bahsedilenleri yaparmı gerçekten bilemiyorum.Ancak bu tür tamponlama kimyasallarının kontrolünün biraz zor olduğunu düşünüyorum.Bunu bir filitre gibi düşünün filitrenin çalıştığı anda içerisine uygun filitre malzemeleri koyulmuş , rutin temizlikleri yapılmış halde çalıştığı zaman içinde akvaryumun filitrasyonunun yapıldığını biliyoruz.Görebiliyoruz takip edebiliyoruz.ancak bu kimyasalların ne zaman etiksinin ne zaman geçeceğini , o anki faydasının ne olduğunu veya ne kadar gideceğini ölçemiyoruz.Bu kimyasalları akvaryuma koyduğumuzda bu yarar sağladığı olaylara neden olan ortamı sadece tamponlama görevi görüyor.Bu duruma neden olan su değerlerini ışık durumunu ve bunun gibi bir çok faktörü iyileştirmiyor.E peki biz bu kimyasalın o sırada bu işi yerine getirip getirmediğini bilyormuyuz,ölçebiliyormuyuz?.Cevap hayır.Yani burda kontrol edilmeyen bazı şeyler var.Sadece bellirli zamanlarda ekleme yapmaktan öteye gidemediğimiz ve akvaryum içerisindeki olmazsa olmaz şartları değiştiremediğimiz bu kimyasalı bir anlık herhangi bir nedenle kullanamadığımız zaman ne olacak?O zaman akvaryumda bir anda su değerlerinin değişimi ve ızdırap çeken balık ve bitkiler olacak.Ben bu tür kimyasallar kullanmayı diet ve spor yapmadan zayıflamayı beklemek gibi olduğunu düşünüyorum.Bu benim bu hobicilikteki anlayışım bilmem katılırmısınız.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir