Sarı Prenses Ve Yunus Akvaryumlarım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Ph düşürmek yada yükseltmek çeşitli ph yükseltici ve artırıcı ilaç ve kimyasallarla sağlanabilir fakat sabitlemek belirli değerlerin üstüne yada altına inip çıkmasını engellemek amacıyla eskimiş zeolit tanelerini kuma karıştırıyorum. Sonuçta suyu değiştirerekte ph sabitlemesi yapabiliriz fakat su değişimi özellikle kış aylarında ağır metaller, bakteriler gibi zararlı etmenler içerdiği için dip çekimi hariç ( %25-30 ) yapmayı tercih etmediğim için bu yolu tercih ediyorum. Ayrıca nitrat, amonyak bağlanmasınıda bu yolla sağlıyorum. Su değişimi ve kimyasal kullanımı yapmayı tercih etmediğim için bu yöntemi kullanıyorum. Artemia kabukları balıkların bağırsaklarında problemlere yol açabiliyor. İyi süzme ile bile artemia kabukları mutlaka az da olsa yemlemede balıkların yemesiyle sonuçlanıyor. Balıklar için iç hastalıkların giderilmesi dış hastalıkların giderilmesinden daha zordur. Ayrıca artemia kabukları planarya gibi zararlı su canlılarının gelişmesine neden olabiliyor ki geçen kış başıma geldiği için söylüyorum yoktan yere 100 den fazla yavrum planarya gelişimi sonucu beyaz benek olup öldüler. Su presi ise dış veya iç filitrenin içersine kaçması durumunda ölüsü zararlı bakteri üremesine neden olurken canlısı ise akvaryumda üremesi sonucu üreme sırasında açığa çıkardıkları (döllenme) kimyasallar yüzünden suyu bozuyor. Kan kurdunun canlısının taşıdığı zararlı bakteriler yararlı bakterileri yiyebilecek güçtedir bunuda bir dip not olarak yazdım. Eleştirin için teşekkür ederim.
Renk olsun göze hoşgörünsün diye lütfen birbiriyle uyumsuz türleri birarada küçük akvaryumlarda bakmayı bırakalım. Tüm hobici arkadaşlarımdan bu konuda biraz dikkatli olmasını rica ediyorum.
Sağa sola tanıdıklara tanımadıklara dağata dağata sayıyı baya bir düşürdüm. 25-30 tane kadar (3,5-5cm arası boylarda) artan yunus yavrum var. UŞAK ve civarından uygun koşulları olan arkadaşlara verebilirim.