Sarı Prenses Taban
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2017 19:57
Silis kum koymuştum. 1 günde tüm yüzeyi kaplayacak şekilde pisliyorlar. Önceden lepisteslerim vardı. Böyle bir şey başıma gelmedi.Her gün dibini sifonlamaktan kum kalmadı. 2-3 mm bazalt kum alsam uygun olurmu ? Bir de su çok bulandı. Berraklaştırmak için ne yapmalıyım?
100lt akvaryum 6 sp 5-6 cm[EDIT]Erkan1112,2017-01-24 19:58:05[/EDIT]
100lt akvaryum 6 sp 5-6 cm[EDIT]Erkan1112,2017-01-24 19:58:05[/EDIT]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2017 20:01
[QUOTE=Erkan1112]Silis kum koymuştum. 1 günde tüm yüzeyi kaplayacak şekilde pisliyorlar. Önceden lepisteslerim vardı. Böyle bir şey başıma gelmedi.Her gün dibini sifonlamaktan kum kalmadı. 2-3 mm bazalt kum alsam uygun olurmu ? Bir de su çok bulandı. Berraklaştırmak için ne yapmalıyım?
100lt akvaryum 6 sp 5-6 cm[/QUOTE]
Silis kum yapısı gereği tüm pisliği gösterir. Fakat bahsettiğiniz kadar tüm akvaryumu saracak şekilde bir dışkı varsa başka problemlerde olabilir.
Tank fotoğrafı mevcutmu ? Filtreniz nedir ?
100lt akvaryum 6 sp 5-6 cm[/QUOTE]
Silis kum yapısı gereği tüm pisliği gösterir. Fakat bahsettiğiniz kadar tüm akvaryumu saracak şekilde bir dışkı varsa başka problemlerde olabilir.
Tank fotoğrafı mevcutmu ? Filtreniz nedir ?
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2017 20:05
[QUOTE=BiotopeDogan]
Tank fotoğrafı mevcutmu ? Filtreniz nedir ? [/QUOTE]
SUNSUN HW-603 B
taban ölçüsü 70x30 tüm yüzey kaplanıyor 2 gün dip çekimi olmazsa
Tank fotoğrafı mevcutmu ? Filtreniz nedir ? [/QUOTE]
SUNSUN HW-603 B
taban ölçüsü 70x30 tüm yüzey kaplanıyor 2 gün dip çekimi olmazsa
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2017 20:09
[QUOTE=Erkan1112]
SUNSUN HW-603 B
taban ölçüsü 70x30 tüm yüzey kaplanıyor 2 gün dip çekimi olmazsa[/QUOTE]
Erkan bey filtreniz litreye göre yeterli görünüyor. Gördüğünüz pislikler yem artıkları olabilir mi ? Dışkı ile karışık bir şekilde.
SUNSUN HW-603 B
taban ölçüsü 70x30 tüm yüzey kaplanıyor 2 gün dip çekimi olmazsa[/QUOTE]
Erkan bey filtreniz litreye göre yeterli görünüyor. Gördüğünüz pislikler yem artıkları olabilir mi ? Dışkı ile karışık bir şekilde.
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2017 20:30
Bende aynı şeyden müzdarip im bende cok olmamak la bereber toz bile olsa cok belli oluyo silis kumda yeni oldugu için sanırım biraz vakıt gecınce sararır mutlaka o kadar kir belli etmez diye ümit ediyorum
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2017 20:34
[QUOTE=deriinmavi]Bende aynı şeyden müzdarip im bende cok olmamak la bereber toz bile olsa cok belli oluyo silis kumda yeni oldugu için sanırım biraz vakıt gecınce sararır mutlaka o kadar kir belli etmez diye ümit ediyorum[/QUOTE]
Yakup bey maalesef silis kum tüm pisliği üstünde tutar. Biraz daha iri taneli 0.5-1 mm kum kullanımlarında pislik kum arasına girer ve görsel olarak kötü durmaz.
Yakup bey maalesef silis kum tüm pisliği üstünde tutar. Biraz daha iri taneli 0.5-1 mm kum kullanımlarında pislik kum arasına girer ve görsel olarak kötü durmaz.
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2017 20:38
Aynı sıkıntı bendede vardı yemlemeyi azaltın ve ben haqos elektrikli dip supurgesi aldım çok rahat ettim
http://urun.n11.com/bakim-ve-temizlik/haqos-pilli-akvaryum-dip-supurgesi-P156919646?cid=604001&gclid=CLjjppup29ECFaIW0wodNAoD5A&gclsrc=aw.ds
http://urun.n11.com/bakim-ve-temizlik/haqos-pilli-akvaryum-dip-supurgesi-P156919646?cid=604001&gclid=CLjjppup29ECFaIW0wodNAoD5A&gclsrc=aw.ds
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2017 21:55
[QUOTE=SaitBaki]Aynı sıkıntı bendede vardı yemlemeyi azaltın ve ben haqos elektrikli dip supurgesi aldım çok rahat ettim
[/QUOTE]
peki içindeki suyu değiştirmeden mi dipteki pislikleri topluyor? Öyleyse çok iyi su masrafını azaltır.
[/QUOTE]
peki içindeki suyu değiştirmeden mi dipteki pislikleri topluyor? Öyleyse çok iyi su masrafını azaltır.
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2017 21:59
Aynen oyle torbası var torbaya atıyor pislikleri zate bakteri kültürünüz oluşmussa korkmayın
Yarın video atarım isterseniz nasıl temizlediğini
Yarın video atarım isterseniz nasıl temizlediğini
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2017 23:12
[QUOTE=SaitBaki]Aynen oyle torbası var torbaya atıyor pislikleri zate bakteri kültürünüz oluşmussa korkmayın
Yarın video atarım isterseniz nasıl temizlediğini[/QUOTE]
Kumununuz silis kum mu ve kumunuzuda çekiyor mu?
Yarın video atarım isterseniz nasıl temizlediğini[/QUOTE]
Kumununuz silis kum mu ve kumunuzuda çekiyor mu?
Gönderim Zamanı: 24 Ocak 2017 23:14
Bence birde akvaryum içindeki akıntıya dikkatedin. Bir iç filitre yada dalga motoru kullanırsanız pisliklerinizi dış filitreniz toplar.