Sarı Prenses için bunlar uygun mu?
Sarı Prenses yavrularım için (1,5-2cm) için bu yemleri veriyorum. Sizce uygun mu
Sera FD Artemia Shrimps (kurutulmuş yem)
Sera Vipan
Tetra Bits
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Peki bu yemi yavrulara harman edip mi veriyorsunuz yoksa biraz ondan biraz diğerinden mi? Anne ve babalara da verilebilir mi bu yem??
SAYGILAR..
Bu yemler;özellikle Tetra Bits bütün balıkları hormon vermişçesine büyüttüğüne tanık oldum.ezip toz haline getirip verirseniz ve arada bir artemia verirseniz çok hızlı gelişen sağlıklı yavrulara sahip olursunuz.
Saygılar...
Ohhhh çok sevindim. Bitkisel yem yok mu, az mı, acaba çok mu etçil oldu bu yemler diye endişeleniyordum.
Eğer evdeysem üç öğün, her öğünde yemlerden birini verecek şekilde ayarlıyorum. Öğlende dışardaysam da akşam ve sabah dengeleyip vermeye çalışıyorum.
Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama birden bire büyüdüler sanki Yada ben öyle yoruyorum
Yem seçiminizi iyi yapmışsınız fakat unutmamak lazım ki S.prenseler bitkisel ağırlıklı beslenen balıklardır.Onun için menüye sera flora ve sera granugreen gibi yemleri eklemeniz şart.
Kolay gelsin.
Granugreen'i yavrularınız yiyemezler ve ağızlarına sığsa bile öğütmeleri zor olur.Sera Flora pul yemden alıp ufalayarak balıklarınıza verebilirsiniz.
Sağlıklı balıklar.
Yem seçiminizi iyi yapmışsınız fakat unutmamak lazım ki S.prenseler bitkisel ağırlıklı beslenen balıklardır.Onun için menüye sera flora ve sera granugreen gibi yemleri eklemeniz şart.
Kolay gelsin.
[/QUOTE]
Kesinlikle katılıyorum. Balığın hızlı büyümesi ve canlı renkli olması sağlıklı geliştiğini göstermez. Hızlı büyümüş ama karaciğeri ve sindirim sistemi hasar görmüş bir sarı prensestense nispeten yavaş ama sağlıklı gelişen bir sarı prensesi tercih ederim.
Bence eşit oranlarda 3 bitkisel 1 protein ağırlıklı yem uygun olur.
Sera flora'yı yemlere ekleyebilirsiniz. Eğer yemi ufalayabilecek bir aletiniz varsa (havan gibi) jbl novo rift'i de tavsiye ederim.
Saygılar...