Salyangoz üremeye başladı
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hala ufak tefek gorur haldeyim...
Minare degilde boyle sokaklarda gordugumuz turden sekli olan salyangoz formuna sahip.
dun camda bir tane daha gordum. Hemen alip disarda icabina baktim.. :)
sonra fenerle biraz bitkilere goz attim. Ve biraz bitki yapraklarinin arasina saklanmis olan minikleride gordum.
Bitkileri hafifce, sallamadan cikarttim. Akvaryuma biraz tuz attim.( yarim cay kasigi kadar )
simdi..
Bitkileri aldigimda tek tek itinayla yikamistim. Ordan olmasi mumkun degil.Hem aylar sonra bitkilerin uretmesi mantikli gelmiyor bana.
Kum. Midye kirigi kum var. Onuda ilk salyangoz deneyimimde olmamasi gereken bir sekilde steril hale getirmistim. Ordan olmasi da mumkun degil.
Tas, kaya: Her seferinde tas ve kayalarimi yikarim koyarim.
Filtre: Dandik bir filtrem var. Dolphin marka tanka gore ufak.
Su zamana kadar rahatsizlik veren bir sayida, adette degiller. Gorduklerimi imha ediyorum.
Copculer ve ismini unuttugum bir balik daha var. ( siyah, zayif, uzunca, kuyrugu ve yuzgecleri turuncu, biyikli bir balik ) bu tur baliklar salyangoz yer mi?
EK BILGI:
Bu salyangozlar diyelim felaket sekilde uredi..
Korkunc bir patlama oldu.
Haydi diyelim bende sabir ve stresimi yok ettim. Ve pit pit uremelerine sahit oldum.
Bunlar akvaryum icinde olusan sistemde bir bozulma yapar mi?
Icinde ki dengede bozulma olur mu?
Yoksa bedavadan canli yem mi sadece ?
Siz de benim gibi midyeli bir akvaryuma sahipsiniz, bu nedenle kesinlikle tuzdan ve ilaçtan kaçının midyeleriniz telef olur.
Tek tek irilerinden başlamak üzere toplayın. Küçükleri varsa katil salyangozlara bırakın. salyangoz tuzağı da kullanabilrsiniz. Katil salyangozlar biraz yavaş çalışıyorlar. Onlar hızlı çözüm değiller.
Makrakanta ise lepisteslere de saldırdığından olmaz.
Toplayın ara ara ve büyümüşleri gözden kaçırmayın çabuk üreme evresine geliyorlar. Benim akvaryumum dört köşe camlı, sadece kablo girişlerinden küçük hava kaçağı var. Yani çok nemli bu da salyangozlar iççin cennet demek oluyor. Akvaryumunuzda benzer bir durum varsa haftada bir toplamak zorundasınız bir ay kadar bir sürede popülasyonları çok azalacaktır. Atacağınız bir kaç katil salyangoz da kalanı temizler. Lütfen bitkili ve midyeli akvaryumda ilaç prospektüsünde ne denilirse denilsin ilaç kullanmayın. Bu konuda acı bir tecrübe yaşadım ben. Sağlıcakla kalın.
@ OZGUR:
Macracanta fi senelerin birinde denemistim. Hatta bu konuda forum icerisinde yazilarimda mevcut. Dediginiz gibi macracanta hic saglikli bir cozum degil aslinda. Oteki baliklara saldirip toplu katliam yapabiliyor. Populasyonu kokten cozuyor :)
Gorduklerimi ezmiyorumda. Direk cikartip lavabodan iceri atiyorum. Ne olur ne olmaz yumurtalari iceride kalir diye.. :) Ureme devam ediyor. Cozemedim gitti. Neyse gorduklerimi yok ediyorum. Goremediklerimde ne yapalim yasiyacak.. :)
@ ENGIN KOC.
Private mesaj gonderdim. Mesajiniza bakarsaniz cevabinizi alabilirsiniz.
1- Makrakanta canlı doğuran yavruları için sakıncalı ve ısı faktörü çok önemli oldukcada pahalı bir canlı makrakantalar.
2-Anentome helena (katil salyangoz).Ama 3-5 taneyle kalkıp onlarca istenmeyen salyangozlarla mücadelesini anında beklemek
3-İlaçla mücadele hele bitkili akvaryumlarda vay bitkilerin haline !
4-Salyangoz kapanı bilmiyorum!ökse kurupta kuş yakalamak için beklemeye benziyor.
5-Sizin mücadele etmeniz yani gördüğünüz salyangozları ezerek öldürüp yem yapmak,bilmiyorum ama benim anlayışımın,bana tamamen ters bir olay.
Herkese hayırlı akşamlar. Yorumların coğunu okudum ancak herkesin hem fikir olduğu bi konu var bu canlılardan kurtulmak dikkat ederseniz canlı diyorum salyangozlar aslında gayet sevimli hayvanlar benim tankımda kaç tür salyangoz var bilmiyorum ve hepsi bitkilerle geldi aldığım bitkiyi tamamen yıkamıyorum bile belki farklı bir tür cıkar diye ki cıktıda sadece katil salyangoz almamıştım ama oda geldi hangi bitkide geldi bilmiyorum biraz üzüldüm gerci diğerleri acısından hic iyi olmadı.Belki inanmassınız ama 70 cmlik tankımı salyangozlar üresin diye boşaltmadım ve sayıları inanılmaz arttı onları beslemeside gayet zevkli bir iş salatalık onlar için ziyafet sayılıyor neyse netice olarak o hayvanlara istilacı gözüyle bakılması beni üzüyor sonucta salyangozlar su değerleri iyi akvaryumlarda yaşıyor yani salyangoz varsa su değerleriniz iyidir ama salyangozlar kendi kendine ölmeye başlarsa değerler kötüye gidiyordur ve bunu takip edebileceginiz en güzel canlı sayıları makul seviyelerde tutulabilir ama tamamen kurtulmak bence güzel bir fikir değil .
Çok haklısınız katil adi elma farketmez ne kadar çabalasak adi salyangozlar gitmiyor.
Konuyla alakası yok hatta zıt bile olabilir ama paylaşmak istedim
Hiç uğraşmayalım elmaları büyütmeye devam linke bir bakın bakalım beğenecekmisiniz
http://www.akvaryum.com/Forum/salyangozlarim_yumurtluyor_k449192.asp