salyangoz sorunu ve çözümü?
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2012 23:48
merhaba arkadaşlar,
20*70*40 cm boyutunda bir akvaryuma sahibim.
2 melek, 2 kılıçkuyruk, 1 lepistes, 2 ufak çöpçü, 1 labio var akvaryumda.
akvaryumda geçen hafta 1 salyangoz farkettim, sonra 2 oldular. bugün 3...
forumlarda macranta balığı ile salyangozları durdurabileceğim yazıyor. yukarıdaki balıklarla birlikte macranta uyumlu olur mu?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 15 Mayıs 2012 23:58
Olur çok güzel bir balık. Bitkili akvaryumlarda çok güzel oluyorlar. Uyuyacakları zaman yaprakların içine yatağa yatar gibi yatışları var süper gözüküyor. Valla anlatırken tekrar alasım geldi.
Bir diğer çözümde katil salyangoz alabilirsiniz. Üremeleri çok yavaş bütün hepsini tüketirler bir tek kendileri kalırlar. Onlarda çok yavaş çoğaldığı için sorun olmaz.
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2012 10:37
Macrakanta en güzel çözüm bence, bende küçük bir tank var ve epeyce adi salyangoz oluştu, zaman zaman toplayıp atıyorum, ikinci tankı kurmayı düşünüyorum, ikincisini kurduğumda küçük tanka 3 tane macrakanta almayı düşünüyorum, daha önceden vardı ve gerçekten seyri çok güzel balıklar, aç gözlülük yapıp bir tane daha aldım ve maalesef hepsi beyaz benekten gitti. Bu sefer aynı hataya düşmeyeceğim, üç tane alıp keyfini çıkaracağım.
Katil salyangoza gelince o da güzel bir alternatif ancak en azından macrakantanın seyri daha güzel.
Bolu'dan saygılar
Gönderim Zamanı: 16 Mayıs 2012 11:44
Berat bey gördüğünüz iri salyangozları henüz vaktiniz varken akvaryumdan çıkartın. Üç beş güne hem sayıları azalır hem de anaçlar çıktığı için yeni yavrular olmaz. Katil salyangoz ya da macrakanta almadan önce bunu yapmanızı öneririm. Üç salyangoz tam bir istila sayılmaz :) Sağlıklı balıklar dilerim...