salyangoz sorunu
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Salyangozdan kurtulmak imkansızdır bir kaç yolunun dışında akvaryumu komple dış iş filitre dahil çıkartıp yıkayın ve en az 3 gün açık havada kurumaya alın ve tekrar yapın bu yöntem işe yaramazsa yapılacak tek şey frontoza beslemek bitkileri sökmek ve balıkalrın ağılarını giremeyeceği delikli kaya veya midye kabugu gibi taşları çıkarmak olucaktır bu sorun bendede vardı ama Allah a şükür aslanlarım büyüdü ve yemeye başladılar su an sadece dış filitrenin içindekiler kaldı onlada çıktıkça frontozalarım bunları gayet güzel bi sekilde yiyorlar yok denecek kadar az su an bundan önce ise mıknatıslı silecek yardımıyla toplayıp alimle alıp atıyordum kolay gelsiz size
Salyangozdan kurtulmak imkansızdır bir kaç yolunun dışında akvaryumu komple dış iş filitre dahil çıkartıp yıkayın ve en az 3 gün açık havada kurumaya alın ve tekrar yapın bu yöntem işe yaramazsa yapılacak tek şey frontoza beslemek bitkileri sökmek ve balıkalrın ağılarını giremeyeceği delikli kaya veya midye kabugu gibi taşları çıkarmak olucaktır bu sorun bendede vardı ama Allah a şükür aslanlarım büyüdü ve yemeye başladılar su an sadece dış filitrenin içindekiler kaldı onlada çıktıkça frontozalarım bunları gayet güzel bi sekilde yiyorlar yok denecek kadar az su an bundan önce ise mıknatıslı silecek yardımıyla toplayıp alimle alıp atıyordum kolay gelsiz size
[/QUOTE]Lütfen hatalı bilgilendirmede bulunmayalım. Salyangoz sorunu bu kadar büyütülecek bir şey değildir. En azından akvaryumu sıfırlamaya değecek kadar ciddi bir durum değildir.
1) Dış filtre tamamen sökülüp içindeki her şey yıkanırsa ve kurumaya bırakılırsa filtrasyon sıfırlanır. Sonra filtreyi yeniden taksanız bile 10 gün bu akvaryumda balık beslenmez.
2) Frontosanın konuyla alakası nedir anlayamadım. Salyangoza ilk defa frontosa önerildiğini gördüm. Canlıdoğuran yavrularını yer diye salyangoza karşı en iyi çözüm olan makrakantaların alınıp alınmaması konuşulurken avcılıkta usta ve ateş pahası bir balığı önermeniz garip. Ayrıca canlıdoğuranın yanına frontosa olur mu, bu da başka konu.
3) Bitkileri sökmek ne işe yarar o da belli değil. Bitkileri neden söküyoruz? Ayrıca bitki durup dururken sökülürse sonra başa ne belalar açar o da ayrı bir konu.
4) Bunların hepsini yapsanız bile akvaryumda kalacak tek bir salyangoz yumurtası 1 ay sonra olayın tekrarına sebep olacaktır. Sonunda sorunun üstesinden gelememeniz bir yana bitkileri mahvolmuş, filtrasyonu kaymış, içinde frontosa olan bir canlıdoğuran akvaryumunuz olur. Çözüm?
Makrakanta çözüm değil arkadaşlar
Salyangozlar bitkileri pek yemezler. Genelde üzerindeki yosunları yerler. Bende bol miktarda bitki ve salyangoz var. Bir zararlarını görmedim. Sizi rahatsız etmiyorsa uğraşmayın...
Makrakanta çözüm değil arkadaşlar
[/QUOTE]
Tolga bey sizdeki makrakantaların salyangozlara bişey yapmadığı genel olarak salyangozlara bişey yapmayacakları anlamına gelmez. Bendeki başlama aşamasında olan salyangoz yosununu elimdeki iki adet makrakanta çözmüştü. Forum genelinde de salyangoz sorunu için makrakanta tavsiye edilir zaten. Hatta bir ara benim akvaryumdaki elma salyangozlarına dahi dadanmışlardı.
Botia Macracantha (Makrakanta) linkindeki yorumlarıda okursanız zaten arkadaşlar salyangozları yok ettiklerinden bahsetmişler.
[QUOTE=ggeezzggiinn]
Salyangozlar bitkileri pek yemezler. Genelde üzerindeki yosunları yerler. Bende bol miktarda bitki ve salyangoz var. Bir zararlarını görmedim. Sizi rahatsız etmiyorsa uğraşmayın...
[/QUOTE]
Adem bey bahsettiğiniz salyangozlar elma salyangozu olarak satılan salyangozlar olmasın.