Salon Bitkisi Difenbahya
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2017 21:29
Arkadaşlar yaklaşık 3-4 haftadır tamamı suyun içinde yaprakları dahil. Herhangi bir yumuşama bozulma vs olmamakla birlikte yapraklar cok parlak ve saglıklı görünüyor. Belki dayanıklıdır diye bu gün eski yaprakları kestim. Zaten kendiside salondaki bitkinin bir parçası. Budama sonucu çıktı atmaya kıyamadım bardaga koydum köklendi bi deniyim dedim. Az öncede söyle bir paylasıma rastgeldim. Sizlerinde fikirlerinizi alayım dedim.
http://www.agaclar.net/forum/1420133-post1.htm
http://www.agaclar.net/forum/1420133-post1.htm
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2017 23:32
[QUOTE=Abksn]
Evet anubias gibi değilmi? ;)[/QUOTE]
Aynen, tabi bu bitki iri oldugundan icerdigi ve salgiladigi sivi fazla.
Evet anubias gibi değilmi? ;)[/QUOTE]
Aynen, tabi bu bitki iri oldugundan icerdigi ve salgiladigi sivi fazla.
Gönderim Zamanı: 11 Ocak 2017 23:36
[QUOTE=akyamaner]
Aynen, tabi bu bitki iri oldugundan icerdigi ve salgiladigi sivi fazla.[/QUOTE]
Peki hocam bütünlüğü bozulmadığı sürece tehlike arzetmeyecektir o halde değilmi?
Zaten tamamı suyun içindeyken çoğalması lazımki tanka koyacak cesareti bulayım. Öyle hemen tanka atamam. Ama olsa güzel olur gibi.
Aynen, tabi bu bitki iri oldugundan icerdigi ve salgiladigi sivi fazla.[/QUOTE]
Peki hocam bütünlüğü bozulmadığı sürece tehlike arzetmeyecektir o halde değilmi?
Zaten tamamı suyun içindeyken çoğalması lazımki tanka koyacak cesareti bulayım. Öyle hemen tanka atamam. Ama olsa güzel olur gibi.
Gönderim Zamanı: 12 Ocak 2017 00:07
[QUOTE=Abksn]
Zaten tamamı suyun içindeyken çoğalması lazımki tanka koyacak cesareti bulayım. Öyle hemen tanka atamam. Ama olsa güzel olur gibi. [/QUOTE]
Bu tip saksi bitkileri saksida uzun sure su birakinca genelde curuyor. Tamami su altinda olacak sekilde uzun sure dayanan bitkiler var, ama ozellikle bu bitkinin tam adaptasyonu olmaz bence. Durumu yazarsaniz takip ederiz [:)][EDIT]akyamaner,2017-01-12 00:32:22[/EDIT]
Zaten tamamı suyun içindeyken çoğalması lazımki tanka koyacak cesareti bulayım. Öyle hemen tanka atamam. Ama olsa güzel olur gibi. [/QUOTE]
Bu tip saksi bitkileri saksida uzun sure su birakinca genelde curuyor. Tamami su altinda olacak sekilde uzun sure dayanan bitkiler var, ama ozellikle bu bitkinin tam adaptasyonu olmaz bence. Durumu yazarsaniz takip ederiz [:)][EDIT]akyamaner,2017-01-12 00:32:22[/EDIT]
Teşekkür Edenler: [T]176112,Abksn[/T]