Sakal yosunu ve Karidesler
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2008 22:39
Selam arkadaşlar.
ciko23 2008-10-27 22:41:43
Benim ortalama 70-80 litre bitkili akvaryumum var. Akvaryumumda sakal yosunu sorunu var sizce amano karidesler bu yosunların işini görürmü ve kaçtane almalıyım? Birde 2 adet melek balığım var 5 cm civarı bi zararları olurmu acaba.Saygılar.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2008 22:42
Melekler biraz daha büyük olsa didiklerlerdi diye düşünüyorum ama bu halleri ile bişey yapmazlar. Yosun sorununuzun büyüklüğüne göre değişmekle birlikte 25-30 ad. alabilirsiniz.;)
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2008 22:52
Geçici olarak evet çözülür. Yosunun oluşma sebebini tespit eder ve o sorunu çözersen sorun tamamen ortadan kalkar. Genelde de makro besinler arası dengesizlik yosuna sebebiyet verir.
Gönderim Zamanı: 27 Ekim 2008 23:47
Saeler çok çabuk büyür ve çok hareketli balıklardır . Belli bir süre zonra ( çok büyüdükleri için ) çıkarmak istemeniz durumunda sıkıntı olur . Çıkarmam derseniz akvaryumunza sakal yosunda kolay kolay olmaz.
Gönderim Zamanı: 31 Ekim 2008 22:22
Ben gözlemlerim sonucunda kiraz-mavi-ghost ve amano karideslerin sakal yosun tüketmediğine şahit oldum.
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2008 00:35
ışığı azaltmanız yada 3 saate bir en az yarım saat ışıga ara verirseniz sakal yosunu çözersiniz.. karidesler sakal yosun yemezler.. sea lar bile çok başarılı olmaz .
Gönderim Zamanı: 01 Kasım 2008 01:09
Merhaba;
Size sakal yosun konusunda kendi konumu örnek göstermek isterim.Bend kısa zaman içerisinde yeni kurtuldum ve karidesler temizleme konusunda çok başarılılr ama kesin çözüme ulaşmak için sorunun kaynağını bulanız şart.İnşallah verdiğim link sie yardımcı olur.