Saf suyun pHı kaçtır?
Saygılar,
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Sanırım bu makina basınç ile çalışıyordu yüksek basınçta gazların çözünürlüğü arttığı için hızlı bir şekilde çözünüyor olabilir belkide.
Saygılar.
Biz bir arkadaşla arıtılımış saf suyun ph ölçmüştük. Sonuç 6,2 PH çıkmıştı. Teşekkürler.
Sonuçta çözünecek karbondioksit sadece havadan gelebilir, e ortamda hava yoksa istediği kadar basınç olsa da nasıl çözünebilir ki.
Saygılar,
aslında bütün iş makinenin çalışma tekniğine bağlı gibi. Eğer bu makine basınçla çalışıyorsa basıncı sadece dışardan aldığı hava ile sağlayabilir gibi geliyor bana.. yine de emin değilim.
Onur Bey tam istediğim gibi bir yorum çok teşekkürler. Bir de merak ettim acaba kendisi R/O'dan çıkan saf suyu ölçmüş mü, ölçmemişse rica eder misiniz çünkü inanın çoğru R/O'da durum aynı. Dijital, sıvı pH ölçerle ve turnusol kağıdıyla ölçtüm 5-6 arası çıkıyor hep.
Saygılar,
Her saf su saf su değildir. Makinasından makinasına değişir. Zamanında bizim okuldaki hocamız söylemişti. Nispeten saf ama tamamen saf su değil. Ondan kaynaklanıyordur bence.
Hayır birde sizin makina okeyse ama ph ölçücüde problem varsa ve sen 7 ph ı 5,5 ölçüyorsan ve bir zamanlar ph ile oynarken ph ın gerçekten ne kadar düştüğünü merak ettim doğrusu.