Sabunlu eller ve akvaryumumuz
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Pastanelerde kuru pasta vermek için giyilen naylon eldiven takıp lastik ile kısa bir süreliğine bileğinizden sıkılaştırabilirsiniz.
Yada uğraşmayım diyorsanız ameliyatta kullanılan eldivenlerden giyip akvaryuma müdahale edebilirsiniz.
Elde kalan sabun çok eser miktardadır diye düşünüyorum. Homeopati diye bir terim var.
Eser miktarlarda zehirli maddelerin,vücutta tedavi edici,bağışıklığı arttırıcı etkilerinin olmasına ve bu yöntem ile tedaviye homeopati deniyor. Belki de bu şekilde balıklarda bir bağışıklık sistemi oluşturulabilir.
Eller iyice ovuşturulursa bi sıkıntı olacağını sanmıyorum. Evde sürekli sıvı sabun kullanırız bir sıkıntı yaşamadım çok şükür. Tabi yine de önlem almakta fayda var.
[QUOTE=chevalier]
Elde kalan sabun çok eser miktardadır diye düşünüyorum. Homeopati diye bir terim var.
Eser miktarlarda zehirli maddelerin,vücutta tedavi edici,bağışıklığı arttırıcı etkilerinin olmasına ve bu yöntem ile tedaviye homeopati deniyor. Belki de bu şekilde balıklarda bir bağışıklık sistemi oluşturulabilir.
Eller iyice ovuşturulursa bi sıkıntı olacağını sanmıyorum. Evde sürekli sıvı sabun kullanırız bir sıkıntı yaşamadım çok şükür. Tabi yine de önlem almakta fayda var.
[/QUOTE] Homeopatiye grip aşısı örneğini verebiliriz sanırım. Ancak aklıma şu takılmıyor değil. Su canlıları suda olmayan zehire karşı bağışıklık kazanabilir mi? Tartışmaya açık :) Umarım aydınlatıcı cevaplar gelir.Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
[QUOTE=chevalier]
[/QUOTE] Homeopatiye grip aşısı örneğini verebiliriz sanırım. Ancak aklıma şu takılmıyor değil. Su canlıları suda olmayan zehire karşı bağışıklık kazanabilir mi? Tartışmaya açık :) Umarım aydınlatıcı cevaplar gelir.Bekircan Bey Merhabalar
Hemen tartışmaya ben bi açıklık getireyim :) Suda var olmayan bi bakteri,virüs organizmaları balığın metabolizmasıyla karşılaşmadığı müddetçe bağışıklık kazanması mümkün değildir.Ancak balığa aşı yöntemi uygulanarak kazandırılabilinir mi orası da tartışmaya açık
Şimdi aldığım bir bilgiye göre;
Şimdi aldığım bir bilgiye göre;
Sadece üniversiteden bilgilerimle aktaracağım şekilde değinmek istiyorum onun dışında varsa bilen arkadaşlar konuyu netleştirebilirler.
Sabun içinde alkali metal-OH (baz iyonu) birleşmesi sonucunda kullanılan yağ ile reaksiyona sokularak kabaca bir karışım ürünüdür.Şİmdi eğer sabun su ile temas ederse sabun içindeki OH iyonları su ortamına OH- iyonları olarak dağılacağından ph hızlı bir şekilde yükselişe geçecektir.Bu da ortamı bazik yapacağından balığın mevcut şartları ve metabolizmasının içerdiği hücrelerde ph dengesi bozulduğundan enzimlerin yapısı bozulacak ve dolayısıyla hayatsal faaliyetler duracaktır.
Ayrıca OH iyonuna bağlanan alkali metaller de su da iyon halinde bulunarak zehirlenmeye de yol açacaktır.
Sabuna karşı değil başka bir yöntemle bağışıklık farklı mevzular için değerlendirilebilir
Elimde daha az kalıntı bıraktığı ve kolay durulandığı için arap sabununu tercih ediyorum akvaryuma elimi sokacaksam.
Arap sabunu sonuçta Ayçiçek yağı, su, potasyum, sodyum hidroksit ( H2O2) den yapılmış.
Başka katkı maddesi yok. Bazı türlerinde koku ve renk versin diye esans var ama safınıda bulabiliyorsunuz.