Riccia Sabitleme
Serkan bey son durum nedir?Riccia'larınız birbirine tutundumu?
Saygılar,sevgiler...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
İl: Istanbul
Serkan Bey riccalar güzel bir gelişim içinde.Yanlız kendi denemelerimde de tespit ettiğim iki hususu size açıklayacağım.
1-Riccalar o tutturulmaya çalışan alanı sarıp o kadar güzel bir görüntü oluşturuyorlarki insan sanki uzun süre böyle gidecek dokunmayayım diye düşünüyor.Buna kanmamak lazım.1 cm boya yaklaşmadan güzel bir 3 numara traş gerekiyor.Sonra öbek öbek kopmalar başlıyor.
2-Cam kullanmak çürümeye ve camın kumla kalan bölümlerinde de sirkülasyon olmadığı için hem camın üstündeki riccia çürümesi hemde camın altındaki tortu uzun zamanda sıkıntı çıkaracak gibi gözüküyor.Bunu ricciaları hasat etmek için o plakayı çıkardığınızda görüyorsunuz her tarafa organik madde dağılıyor. Ben şimdi denemem için plastik bir delikli separatör vasıtasıyla iki separatör plakası arasına ricciaları koyup hem ölü akıntısız yerleri bir nebze yok etmeyi planlıyorum.Bakalım kullanmayı düşündüğüm bu malzemeyi bulabilecekmiyim.
Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
Serkan bey 1 hafta geçmiş,riccialarınız ne durumda,bir dağlma yada kopma mevcut mu?Eğer herhangi bir sorun yoksa bende alacağım da,sonucunu heyecanla bekliyorum.
Saygılar sevgiler...
Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]
Genelde akvaryumcular bu bitkiyi kütük üzerine sardırıyor. Kütük ile birlikte vererek daha fazla kazanma yolundalar.Ancak kütük suda sararmaya neden olduğundan alamıyorum. Tek başına bulunması çok daha iyi olur. |
Kıdemli Akvarist
[C]2,2,4700[/C]