Red Tiger Lotus Soğan Ekimi
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2014 16:39
Sonunda Red Tiger Lotus soğanım geldi. Kurumuş gül gibi birşeye benziyor. Bunu nereye nasıl ekmeliyim? Köklü almıştım birisinden olmadı, yurtdışından soğan getirttim bu sefer olması lazım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2014 16:42
İyi ışık alan bir yere bırakın yeterli. Gömülmesin, kum üzerine yan şekilde hafiften batırın, aşağıya doğru kök salarken yukarı doğru sürgün atacaktır. Gömünce çürüme oluyor.
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2014 16:57
[QUOTE=umutgunay] İyi ışık alan bir yere bırakın yeterli. Gömülmesin, kum üzerine yan şekilde hafiften batırın, aşağıya doğru kök salarken yukarı doğru sürgün atacaktır. Gömünce çürüme oluyor.
[/QUOTE]
Umut bey,tam aksi durum benim akvaryumumda mevcut,kayaların ve köklerin arasında ışık yok görmüyor.Sogan tamamen kuma gömülü ayda 5*6 yaprak veriyor ve her yaprak el büyüklüğünde ben kesiyorum dalları o yeniliyor durmadan.
[/QUOTE]
Umut bey,tam aksi durum benim akvaryumumda mevcut,kayaların ve köklerin arasında ışık yok görmüyor.Sogan tamamen kuma gömülü ayda 5*6 yaprak veriyor ve her yaprak el büyüklüğünde ben kesiyorum dalları o yeniliyor durmadan.
Gönderim Zamanı: 19 Şubat 2014 17:02
[QUOTE=mustafakısacık]
Umut bey,tam aksi durum benim akvaryumumda mevcut,kayaların ve köklerin arasında ışık yok görmüyor.Sogan tamamen kuma gömülü ayda 5*6 yaprak veriyor ve her yaprak el büyüklüğünde ben kesiyorum dalları o yeniliyor durmadan. [/QUOTE]
Umut bey,tam aksi durum benim akvaryumumda mevcut,kayaların ve köklerin arasında ışık yok görmüyor.Sogan tamamen kuma gömülü ayda 5*6 yaprak veriyor ve her yaprak el büyüklüğünde ben kesiyorum dalları o yeniliyor durmadan. [/QUOTE]
Darısı başıma. Akvaryumu sarsın, dolsun taşsın makas değdirirsem dinozorum.
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2014 11:21
1 Senedir aynı yerinde :)
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2014 11:37
Mustafa Hocam bir ara soğanı kontrol edin, muhtemelen içi boşalmıştır, sağlam gibi görünür ancak kum altında kaldığında içi çürür ve boşalır, bendekileri bu şekilde gözlemledim açıkçası.
Gönderim Zamanı: 21 Şubat 2014 13:43
Kumun üzerine attım, çöpçüler oynatmasın diye hafifçe bastırdım. Yarım santim kadar kumun dibine battı. Soğan kumun yarım santim altında değil yani kum soğanı aşmıyor. Dün atmıştım, bugün sanki üstünden kırmızı yapraklar görünür gibi olmuş.
Gönderim Zamanı: 25 Şubat 2014 10:45