ranchu kafa yaparmı?
Gönderim Zamanı: 28 Haziran 2014 21:23
Merhaba arkadaşlar iki adet küçük ranchum var yani çok küçük değiller ama büyşük de değiller sorum ise şu her ranchu kafa yaparmı zamanla yani kafası şişermi? şu anda kafaları normal.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2014 14:20
[QUOTE=ferhat33]Eğer kafaları var ise mutlaka kafa yaparlar beslenmeye ve su şartlarına göre.[/QUOTE]
eğer kafaları varsa derken anlamadım kafası nasıl olmıycaktı?
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2014 00:40
foto eklerseniz daha kolay yardımcı olabiliriz.
Gönderim Zamanı: 31 Temmuz 2014 15:14
İleride kafasında şişlik oluşacak olan balığın yavruyken de diğerlerine göre kafası farklı olur; kafasının üzerinde bir tabaka olur.
Gönderim Zamanı: 03 Ağustos 2014 21:43
Kafa yapacak balık kendini çok ufaktan belli ediyor. Piyasada ranchu diye satılan balıklar çok farklı çıkabiliyor karşımıza. Şöyle ki akvaryumcular ranchuyu sadece sırt yüzgecinden ibaret sanıyor. Yani bir balığın sırt yüzgeci yoksa o balık ranchudur kafası önemli değildir. Ben önceki akvaryumuma çok küçük bi ranchu koymuştum. Bu balık kendini küçüklükten belli ediyordu ve büyüdükçe kafası da gelişti. Balığınızın kafası şu an normal bi japondan farksızsa gelişmez. Ancak az da olsa bi şeyler varsa sizin de güzel bakımınızla elbette gelişecektir.
Gönderim Zamanı: 04 Ağustos 2014 14:58
Japon balıklarında çok fazla sınıflandırma var, benim takip edebildiğim kadarıyla ranchularda kafada beze oluşumu olmuyor. Beze oluşumu olanlara lionhead veya lionchu olarak adlandırıyorlar.