Profesyonellere Ramirezi sorusu?
Fakat içime sinmeyen bir şey var.
Ben bu tanka Rasbora ve Ramirezi hevesiyle başladım. Rasborada bir problem yok ama Ramirezi almama rağmen yaşatamadım. Bu balıklara hayran kaldım ama 2 haftada hepsi tek tek ölüp beni yasa soktular.
Bunun nedeni ne olabilir?
Gubre olarak Tunç beyin sıvı gubrelerini kullanıyorum.
Gunde 4 sabah + 6 akşam= 10 saat ışıklar açıkken, saniyede 3 damla CO2 tüplü veriyorum. PH yeteri kadar düşük, bitkilerde fotosentez yüksek. Ben şimdilik suçu PH dalgalanmasına attım.
Weipro PH kontrol cihazı alıp PH sabitlesem işe yarar mı sizce?
Sorun başka birşey olabilir mi?Kurulumdan bugune tankım burada;
http://www.akvaryum.com/Forum/antalyadan_bitkili_k195271.asp?PN=1
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hocam ramirezi ölür. Çok kolay ölür. Ramirezi yaşatmak için herşeyin stabil olması gerekir. İlle de kendini suçlama. Zaten aşırı hassas olan balık ithalattan da yorgun geliyor. Akvaryumcu köşelerinde iyice kendinden geçiyor ve size gelince gidiyor. Hali ile ramirezi ölür.
Seçici üretim ramirezilerde kardeş üremesi olduğundan daha da hassaslaşıyorlar. Olabildiğince doğal varyete bakmaya özen gösterin ki yaşama ihtimali artsın.
Saygılarımla.
PH aletini EBAY yolu ile alıyorum zaten bu sefer kıvırcaz bu işi.
Zafer Bey, yaşadığınız balık kayıplarında en önemli faktör tankınızdaki balık sayısının fazlalığı belkide. Diğer açmış olduğunuz konuda yazdıklarınıza göre söylüyorum bunu. Birde uyumsuz türlerin birlikteliği. Bu durumda baktığınız balıkların içinde en hassas olan ramirezilerde kayıplar yaşamanız normal. Açmış olduğunuz konuyu baştan sona okumadım. Sadece son videoyu seyrettim ve "Sudaki CO2 dengesizliğinden midir nedir, ufak ufak kayıplar sonucunda sayısı 100'den fazla olan balık popülasyonum 60 civarına düştü." cümlesini okudum. Akvaryumunuz çok güzel. O akvaryumda en az ramireziler kadar hassas "Kırmızı Burun Tetra"ları yaşatıyorsanız; su değerlerinizde bir sorun yoktur diye düşünüyorum. Akvaryumunuz baktığım en güzel ramireziler olan "german blue" lar ile ya da sadece tetra kombinasyonlarıyla hatta furcatus ve gertrudae gibi mavigözler ile inanılmaz güzellikte olur.
İşin özeti, suyun dengesini ayarlarsanız bir sorun olmaz. Bendekiler için de bir süre sonra haberdar ederim.
NOT: Yazıyı paylaştıktan sonra farkettim ki bendekiler Bolivian Ram ve Ramirezi ile ilgili yazmışım. Bir önemli detayı paylaşmayı uygun görüyorum. Ramirezi Bolivian Ram'e göre daha sert ve daha hassas bir balıkmış. Bunları bir ara araştırırken denk gelip görmüştüm. Yine de su konusu Ramirezi için aynen geçerlidir.
Canlı doguran ve melekleri çıkarınca tankta 2 buzbalıgı / 4 Xray tetra / 25 rasbora / 5 tane kırmızı burun tetra / 20 kadar temizlik ekibi kalacak. Burada 15 tane iri kardinal neon buldum, 20 kadar da normal neon var.
Yarın onları almayı dusunuyorum. Bunlar sürü balıklarım olacak. Ramirezinin de herhangi bir türünden bulablilrsem edineceğim.
Köksal bey zaten bu mevsimde hiçbirtür Ramirazi bulamıyorum sizden de Bolivian için haber bekleyecegim, tesekkur ederim.
İlk aldığım 5 li grup peyderpey ilk 2 hafta içinde öldü.Akavaryumum karma ve su değerlerinin ramirezi için yeterli olduğu kanısındaydım.Pek yem yemediler sanırım karma akvaryum oluşundan strese girip öldüler diye düşündüm.
Sonraki aylarda tesadüfen tekrar aldım birkaçtane, onlardan da ilk hafta içinde kaybettiklerim oldu,fakat 2 tanesi adaptasyonu atlattı.Bu kalan 2 taneden erkek olan 6 aydan fazla yaşadı,fakat dişiyle çifleşmedi ve ona hiç rahat vermediğinden dişi erkekten 1 ay önde ölmüştü.....
Benim tecrübem şu yönde, bunlar akvaryumda tek tür olmalı, yada dominant balık olamalıklar,
Taban alanı geniş olmalı ki alan tutsunlar,
Su çok temiz ve biraz asidik olmalı, çok sık su değişimi gerektiğine inanmıyorum,nitrat çok fazla değilse su değiştirmek gereksiz.
Menülerinde canlı yem mutlaka olmalı.
Suda çay,tarçın ve ceviz yaprağı gibi unsurlar balık için rahatlatıcı unsur olabilir.
Eğer bana yakın bir şehirde olsaydınız benimkileri size hediye etmek isterdim.Ama antalyaya kadar dayanabileceklerini sanmıyorum.
Yazının şu kısmı aklıma klasik bir lafı getirdi. Tam yerine denk geldiği ve konuyla da birebir alakalı olduğu için paylaşayım dedim:
"Siz suyunuza iyi bakın. Balıklarınız kendilerine bakarlar."
Teşekkür Edenler: [T]186507,mperk[/T]
+1: [T]186507,mperk[/T]