Profesyonel Makineli Acemi Fotoğrafçıdan Malawiler
Gönderim Zamanı: 16 Şubat 2012 09:17
[QUOTE=kaan.turkum]Çekimlerinde Flas Kullanmassan Camdaki Beyaz Toz Zerreciklerinden Kurtulursun...[/QUOTE]
Flaş kullanılmazsa çekimler flu çıkar...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
ReallyÇevrim Dışı
[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
İl: Ankara
[C]4,1,10135[/C] [B]3329,2[/B] [B]2829,3[/B]
İl: Ankara
Gönderim Zamanı: 21 Haziran 2012 18:37
Bence son paylaştığınız fotolar çok başarılı. Sizi yarışmada görmek isterim. Zerreciklerden kurtulmanın yolu birkaç adım içeriyor. Tabi öncelikle suyun temizliği yararımıza olur. Dar net alan derinliği de görünen zerrecikleri azaltır ama sırf zerrecikler yüzünden bu konuda tercih yapmayın derim.
Ham fotoyu PS de açtıktan sonra balığı polygonal lasso ile seçin daha sonra feather uygulayın. Deselect uygulayıp balık dışındaki alanı seçin. Levels ten gerekli ayarlamayı yapın. Ortadaki ibreyi sola kaydırmak çoğu zerreciği görünmez yapar. Parlak zerrecikleri spot healing brush ile temizlemelisiniz. Bu anlattığım sadece siyah arkaplanlı fotoları zerrecikten kurtarmak ve artalanı uygun siyahlığa getirmek için uygulanan prosedür. Tabi ki balığı daha iyi göstermek için PS de daha bir çok yöntem var. Onları da isterseniz yazabilirim.
Scott Kelby'yi tanımıyorum ama difüzörlü tepe flaşı balığı en iyi ve çarpıcı şekilde fotolamanın yoludur. Kendisi tepe flaşına neden karşı bilmiyorum.
Gönderim Zamanı: 17 Kasım 2012 22:52
Cok guzel fotograflar devamini bekleriz.