Plankton (Resim)
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2008 15:54
Çok entersan birşeyTebrikler.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2008 16:48
Bu resmi çektiğiniz akvaryumda hangi balıklar var?İlk defa gördüm bende çok enteresan bir olay.Elinize sağlık.
Saygılar
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2008 17:26
Teşekkürler arkadaşlar,
Engin Bey; akvaryum 24lt pico reef olacak (inşallah) ve kurulalı henüz 3 gün oldu. Henüz balık yok. Dolayısıyla planktonlar rahtça cirit atabiliyorlar. Diğer canlılarda kayalardan gelen birkaç snail ve hanüz resmini çekip tanımlama fırsatı bulamadığım böcekimsi bir yaratık.
Saygılarımla.
Gönderim Zamanı: 17 Temmuz 2008 23:19
İlhan Bey; Bir maliyet çıkartmak gerekirse
Tank: elimde vardıTuz: Antalya petland, oceanpure 3,4 kg 13,50ytl
Kaya: Antalya petland, ~3kg 27,50ytl
Aşağıdakiler otuz.com'dan alınmıştır
1 x | Jagler A-0312 Tuz Ölçer | 13,04 YTL |
1 x | Red Sea Aragonite Kum 5 Kg | 39,72 YTL |
1 x | Hydor Koralia Nano Akıntı Motoru 900 Lt | 53,75 YTL |
1 x | Red Sea Marine Lab (Ph Alk Nh3) 97,23 YTL |
PS : rs 4003 hava taşlı (elimde vardı, otuz.com'da 12YTL)
Filitre: Şelale tipi askı filitre (elimde vardı, 12-20Y Ytl'ye bunun gibi basit birşey alabilirsiniz)
2.Dalga motoru 10YTL ( elimde küçük bir iç filitre vardı 300l/s gücünde, sağlıklı değil ama onun kafasını kullanıyorum, muhtemelen 1 ayı örmeden cortlar :D )
Toplam:280 YTL - Yani size 250 - 300 YTL arası bir maliyet olur bu hesapla, ancak ben bazı malzemeleri fazla aldım 100lt nanoya geçeceğim için ( kum ve tuz gibi), bunun yanında tuz ölçer kalitesiz, seranınki iyi diyorlari 40ytl civarı, 100lt için en az bir 15kg daha kaya almam lazım, PS öyle aman aman birşey değil düzgün birşey en az 100-150YTL arasından başlar, demek istediğim sizin isteklerinize göre değişiklik gösterebilir. Ayrıca tankta parayla aınan hiçbir canlı yok, kayalarla gelenler hariç.
Saygılarımla.
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2008 00:49
Arkadaşlar bu yaratığı nerde gördüm söyliyimmi fetiyede çupra avına gidecektik tatilde bi tekne kaptanı bize bunları yem olarak verdi çüpranın en çok sevdiyi yemmiş hatta denizden bi lastik çıkardı süzgeçtede güzelce süzdü ama o çok az büyüyüydü .
Gönderim Zamanı: 20 Temmuz 2008 22:10
[QUOTE=1kn5]Arkadaşlar bu yaratığı nerde gördüm söyliyimmi fetiyede çupra avına gidecektik tatilde bi tekne kaptanı bize bunları yem olarak verdi çüpranın en çok sevdiyi yemmiş hatta denizden bi lastik çıkardı süzgeçtede güzelce süzdü ama o çok az büyüyüydü .[/QUOTE]
Merhaba Sizin dediğiniz büyük olasılıkla mamun
Saygılar
Gönderim Zamanı: 26 Eylül 2008 17:28
Belgesellerden edindiğim bilgiye göre planktonlar gözle görülmeyecek kadar küçük canlılardır, kümeler halinde bir araya gelince ancak görülebilirler.