Piranalara Japon Balığı Verme Teklifi
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
slm.japon balyklarynyn yem olarak kullanylmasyny kynyyorum...
Selmand Bey'e bu oylamayy acty?yndan dolayy cok tesekkur ediyorum.di?er arkadaslarada yazdyklary mesajlardan ve dusuncelerinden dolayy...saygylar
Birde ?öyle dü?ünelim bu tip faliyetlerde bulunan insanlara do?ru yolu gösterme ?ansymyz varken onlary bütünüyle yanly?a te?vik etmi? olmazmyyyz ?
Heyecanyna,hyrsyna yenik dü?üp ?eklini göndermeden,açyklama yerine direk ki?isel suçlamada bulunanlar mesaj atmasyn bence..Tatly dil yylany inanyn deli?inden çykaryr.Bizler güzellikle anlatalym ne kadar umursamaz gorunselerde gün gelir yaptyklary hatanyn farkyna varyrlar.
Yasaklama yerine açyklama yapmak birçok japon baly?ynyn hayatyny kurtarabilir diye dü?ünüyorum.Saygylarymla...
Orkun beye katylyyorum ,yasaklama sadece forumda bu konularyn açylmasyna getirilebilir ancak insanlaryn evlerinde akvaryum ba?ynda yaptyklary tamamen vicdanlaryna kalmy? , dogrularyn anlatylmasy lazym ancak bu tarz 3 topic açyldy bu yyl ve 2 si ciddi tarty?ma yaratty hatta sinirleri gerdi kilitlendi , 3.sü ise Ulvi beyin konu tarty?ma yaratmadan müdahalesi ile sonlandy .
Mutlaka bu tarz topicler açylacaktyr , ancak bir balygyn bir ba?ka balyga yem olarak sunulmasyny özendirmemek lazym en azyndan insanlara bunu bir fikir olarak sunmamak lazym , bence bu anketin sonucunda eger bu tarz topiclerin açylmasyna kar?y bir fikir olu?ursa , Moderatör ve yönetici arkada?laryn bu tarz bir topic açylmasy durumunda ivedilikle bu topice gerekli aydynlatycy bilgiyi verip topici silmeden kitlemeleri gereksiz polemik ve ki?isel tarty?malaryn önüne geçer.
Ben daha önce böyle bir topicte 3 kez güzellikle olayyn yanly? oldugunu anlatmama ragmen olumsuz bir tavir ve tepki ile kar?yla?tym , açykçasy yine bir polemik yaratmak istemiyorum ama bu tarz topic acan yani bir canlyya bir canlyyy sunmayy dogal sayan , hatta bundan keyif alan ruh halindeki insanlara hiç bir ?eyi güzellikle anlatabilecegimizede inanmyyorum , o ki?i kararyny vermi?tir , sadece diger insanlara örnek olmamaly diye dü?ünüyorum. Saygylarymla.
Ben de veren insanlaryn vicdanyna byrakyyorum...