Pico ile denize ilk adım
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Yardımcı olduğunuz için ayrı ayrı her keze teşekkür ederim.Birde kayaların üzerinde çil çil oluşumlar var sizce ne olabilir.Eksilen suyu gün aşırı mı yada 2-3 günde bir gibi aralıklarla mı eklemiyim çünkü su eksildikçe sudaki tuz miktarı artıyor tahmini günde 1 litreye yakın su buharlaşıyor.Birde şelale filtre kullanıyorum içine ne koya bilirim destek olarak şuan aktif karbon mevcut birde elyaf var elyaf sentetik elyaf sorun olurmu.Saygılarımla.
Eksilen suyu günü gününe eklemeye çalışıyorum nerdeyse evde içilen sudan fazla su buharlaşıyor o kadarlık olucak artık evdekinler niye boş boş duruyo boşuna niye çalıştırıyosun diyolar temizlik eki eklemeye başlamalımıym yarın yani salı gün akşam ile 2.haftası bitiyor tankın.Tamamlama ünitesi ne murat abi dıy bir şeyse neden olmasın ki :) Karbonu 2 haftadır içinde ne zaman çıkarmalıyım 2-3 günde bir elyafı değştiriyorum yakında yastık da elyaf kalmacak ne de yatacağım ben sonrada yorgana geçeriz artık.:)
yardımcı olan herkeze teşekkürler.Saygılar...Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Karbonu çıkarmanın zamanı gelmiş, yada değiştirmenin. Elyafı daha sık değiştirmelisin ama bu mevsimde yorgansız da kalma.Biraz araştırarak su tamamlama ünitesini kendin yapabilirsin, resimli anlatımını bulursam buradan paylaşırım. En basit şekilde akvaryum yada sumptan daha yüksek yerde duran bir kova yada damacana ve şamandıra ile oluşturulabilir. Motorlu şeklinide yapabilirsin, şamandıradan gelen bilgiye göre kovadan bir kafa motoru ile su basabilirsin, ama bu şekilde yaparsan zamanlayıcı gibi ek önlemler almayı ihmal etme.
Sağol Aydın kardeş ne demek bir adım atalım dedik denize tadına bakakalım dedik daldık mevzuya senide görmek isteriz aramızda heleki İstanbul gibi imkanların ayağının altındaiken bence bekleme :)
Ayrıca temizlik ekibi eklemelimiyim daha önce sormuştum cevap veren olmadı yardım kaç tane conch ve astra snail eklemeliyim.