ph problemi ?
500 lt lik bir discus akvaryumum var.Ph degerlerinin yukselmesini engellemek ve dengelemek amacıyla filitremde torf ( peat ) kullandım.Ama malesef suyum sapsarı oldu, tabiri caiz ise tıpkı çamurlu gibi duruyor .. ( ama su bulanık değil, sadece rengi sarı) Mango köklerim de vardı, 3 büyük kütük.Dün onları çıkarıp kaynar suya koydum, 2-3 saatte bir sularını değiştiriyorum ve hala az da olsa renk veriyorlar.Şimdi tankımda 3 adet yavru discus var.Ne yapmalıyım sizce?
SAYGILAR...
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Torfu cıkardım şimdi filitreden ve yıkadım (elyafın içinde )simsiyah su çıktı.Kütüklerin günahını almışım Ph degerim 7,5 ani bir dalgalanma yok.Discuslarımı aldığım suyun değeri de 7,5 idi.
Torf u çıkardım diyelim? Herhangi bir değişiklik olurmu suyumun renginde? Göz zevki kayboluyo insanın..
Discus Hk. Merak Ettikleriniz
Torfu iptal edin her su değişiminde değerleri değiştiriyorsunuz. Torf gereksizdir.
Bol bol okuyun ve çeşmeden su değiştirin, başka bir şey yapmayın.
Selam
Torfun diskuslara (icinde nitrat yoksa) herhangi bir zarari olmaz. Aksine suya humin asitleri biraktigi icin rahat hisettmelerini saglar, ancak sizin de fark etiginiz gibi suyu cay rengine cevirir ve buda zevk meselesidir.
Kh degeri yüksek ise torf ph dengesini etkilemez ve sonucta düsüremez. Ters osmos ile suyu yumusata bilirsiniz eger gerikiyorsa. Diskuslar gurub halinde yasamayi severler en az 6 adet olmasi gerekir.
Ulvi bey doğru söylemiş.Tabi suyu 2 gün dinlendirin,ve tercihen içinde kömür olan bir filtre dinlendirme tankınızda calışsın.