Özel Tür Japon Günlüğü - Yeni Video 31/7/2015
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2014 11:51
Elinde olduğu miktar kadar su değişimi yaparsın. 4 gün sonra dinlenen sularında birtane daha yaparsın yeterli.
mesutok 2014-06-02 11:55:33
Verme ıspanak kabızlık olmuyorsa balıklara tedavi boyunca bakto tabs kulandığın sürece.
Nitrivec şart değil birazda o firmanın satış politikası. aqutanda şart değil. Ama şu güzelliği var nitrivecin faydalı bakteri kültürü hızla faydalı bakterilerin oluşumunu hızlandırır suyu berraklaştırıcı özeliğide oluyor faydalı bakteriler artınca. Her 50 litre akvaryum suyuna 20 damla damlatman yeterli, su değişiminden ve filtre temizliklerinden sonra.
Canlı bitkili ve omurgasız havyanlarda midye, elma salyangozu gibi akvaryumlarda aqutan gibi su düzenleyici klor ucurucu ilaçlar kullanmayın bunlar bitkileri ve salyangozları hızla öldürme yolunca ilerletir bitkilere ve omurgazıslara zararlı. Çünkü sudaki bitkilerin besin değerleri bağlar çökertir bitkilerde oldukça olmusuz etkilenir. Bitkili akvaryumdaki karbon kömürde sıvı gübreleri kimyasalları emer hapseder oda pek sağlıklı değil.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2014 17:25
Siz sadece baktotabs ile besleyerek normal düzeninize devam edin. İlacı keseceğiniz zaman üst üste iki gün su değişimi yaparsınız. Sera o açıklamaları biraz da ürün satmak için yazıyor bence. Nitrivec kullanmaya gerek yok; çünkü baktotabs'ın akvaryumdaki bakteri kültürünü öldürdüğüne şahit olmadım. Belki gereğinden fazla kullanıldığında böyle bir sonuç oluşuyordur; ama o zaten normal yemler için de geçerli. Aquatan'a da normalde kullanmıyorsanız gerek yok. Ben şehir sularımıza güvenmediğim için düzenli olarak aquatan(su düzenleyici) kullanıyorum ancak acil durumlar hariç hiçbir zaman su değişiminden hemen önce uygulamıyorum. Hazırladığım su önce bir gün normal olarak bekliyor, sonra su düzenleyici uyguluyorum ve bir gün daha bekliyorum; sonra da su değişimi yapıyorum. Su değişimini de daha önce belirttiğim gibi yavaş yapıyorum. Bu şekilde uygulandığında midye ve bitkilere bir zararı olmuyor; ancak daha önce direkt kullandığım zamanlarda midyelerde kayıplar yaşadım.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2014 18:15
Eee son dışkılar nasıl beyaz dışkı yapanlarda, bugünkü kaka muayeneni yaptınmı Bir balık kolay kolay beyaz dışkı yapmaz, yapıyorsa bilinki ne kadar kötü su şartlarında yüzmüş, kirli filtre malzemelerine maruz kalmıştır, bu kirli sularda ıslanan yemleri yutmuştur. Akvaryumculardan yeni alınan balıklarda olabilir, üreticiden hobiciye gelene kadar baya bir hırpalanıyorlar. Ama sağlıklı dışkıya sahip balık, aylar sonra sizde beyaz dışkı yapmaya maruz kalıyorsa, bilinki suyunuz pis, filtre malzemeleriniz bakımsız. 15 senedir bu hobiyi yapıyorum, hiçbir balığım beyaz dışkı yapmadı haftalık filtre bakımı yaklaştığında bazen hafif 10 senede bir iki kez bilerek su değişimi ve filtre bakımını ihmal ettiğimde şunu düşündüm, 3 gün sonra dışkıda hafif beyazlık olabilir suyu filtreyi temizlemek lazım dedim ve oldu 3 gün sonra hafif dışkıda beyazlama, hemen üşenmeden su değişimini ve filtre bakımlarını yaptım 2 güne düzeldi. Bunu ama önemsemezseniz, o balık tam beyaz dışkı yapar zamanla, sonra dropsy, bloat ve ölüm. Balık hasta olmadan dışkısıyla yüzmesiyle olağan dışı stresleriyle size haber verir oluşacak kötü şeyleri işaretlerin dilini anlamanız lazım.
mesutok 2014-06-02 18:22:25
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2014 20:19
Yapmaz olur muyum hiç. Hatta Cumartesinden beri not bile alıyorum kaka şekillerini. Ancak, malesef kakaı olarak bildiğimiz japonlarım çok az kaka yapıyorlar. Akvaryum çalışma masamın tam karşısında. Sık sık göz atıyorum tanka. Bugün sadece üç tanesine kaka yaparlarken denk geldim; Kızıl Kral, Mazlum ve İkizlerden biri. Onlar da 1-1,5 cm civarında, koyu ve normal kalınlıkta idi. Daha çok kaka yapmaları gerekmez mi?
Kabız olduklarını varsayarsak, bu verdiğim Bakto Tabs kabızlığa da fayda vermiyor mu acaba?
Vermiyorsa, bezelye, ıspanak takviyesi yapalım mı Bakto Tabs'ın kullanma talimatına aykırı hareket etmek namına?
Akvaryumu kurduğum yaklaşık 20 gündür, 3 günde bir %15-20 arası su değişimi yapıyorum. Su biyolojik olarak kirli ise bu su değişimlerini ihmal edişimden olmasa gerek. Bir ihtimal filtre malzemelerinden olabilir. Bu aşamada filtre malzemelerini kurcalamam mantıklı olur mu?
Su değerlerini test etme imkanım yok. Test kitleri çok pahalı. Şöyle 15-20 liralık güvenilir testler olsa gidip hemen alacağım da testler çok para be abicim. Bildiğiniz düşük maliyetli, güvenilir testler var mı?
Tamam acemiyim. Balığın dışkısının önemini bile daha birkaç gün önce kavradım ama araştırmacı ve gayretliyim. Tecrübeleriniz güveniyor ve söz dinliyorum :) Bakın iki cümle arasında dört önemli soru sordum.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2014 20:53
Konu çok b.ktan yerlere kaymış, biraz değiştireyim
Goldfish59 2014-06-02 21:05:02
İki yeni akvarist olarak Murat abiyle filtre hakkında konuştuk. Tabi tecrübe ayrı bir olay, o yüzden sizinle de paylaşmak istedim. Yanlış bir yer varsa uyarırsanız hata yapmamış oluruz. Suyun kalitesi yetersiz olabilir dediğinizi de okuyunca konuyu açmak istedim.
Murat abide ve bende Jebo Lifetech dış filtre var. Şöyle söyleyeyim fiyatına göre performansından gayet memnunum. Bastığı su ve sessiz çalışması gayet iyi. Ama gel gelelim o filtre malzemelerine...
İyi filtre malzemeleri 50-60 lira, bizim filtre 90 lira zaten O sebeple filtremizdeki filtre malzemelerin yetersiz olduğu gayet açık. Ama bakteri kolonisi yeni yeni oluştuğu için acele etmeden malzemeleri kademe kademe değiştirmek mantıklı olacaktır diye düşündüm.
Filtremiz 3 hazneli. Üstten aşağı ilk haznede mavi sünger ve elyaf, ikinci haznede elyaf ve seramik, en alttada elyaf ve karbon var.
Filtre çalışmaya başladığından itibaren 1 ay geçince karbonu çıkarıp yerine Eheim Substrat Pro koymayı düşünüyorum. Çünkü okuduğum, araştırdığım kadarıyla karbon zaman geçtikçe etkisini kaybeden bir malzeme. Bizimki de oldukça ucuz bir karbon olduğuna göre 1 aydan sonra etkisini kaybedecektir. Bu düşünceyle karbonu çıkartıp Eheim Substrat Pro'yu eklemek mantıklı olacaktır. Ürünün 4-5 yıl boyunca rahatlıkla kullanılabileceği söyleniyor ayrıca.
Bu değişimden 1 ay sonra da ( Aslında bir an önce değiştirmek lazım da biyolojik denge yüzünden 1 ay arayla yapmayı planlıyorum ) daha açtığımda bile parçalanmış taneleri olan seramikleri çıkartıp yerine Sera Siporax koymayı düşünüyorum. Ayrıca 2 elyaftan en altta olanı da değiştireceğim. Mavi sünger ve diğer elyafı da akvaryum suyu ile yıkayıp tekrar geri koymayı düşünüyorum. Biyolojik denge bozulmaması için komple değişim yapmamış oluruz.
Bu işlemden 1 ay sonra da kalan elyaf ve mavi süngeri değiştirerek uzun vadeli planı bitirmiş olacağız. O işlemden sonra da 6 ayda bir olan klasik temizlikleri ve değişiklikleri yaparak devam ederiz. Normalde 3-4 ay geçmeden dış filtre temizliği yapmaya gerek yok diyorlar zaten.
Murat abi de mantıklı bularak uygulamaya karar verdi benimle birlikte. Bu planı sizinle paylaşmak istedim. Yanlış olduğunu düşündüğünüz ya da eklemek istediğiniz birşeyler varsa paylaşmanızı isterim.
İyi forumlar
Edit: Fazla uzun olmuş arkadaşlardan özür dilerim
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 02 Haziran 2014 22:43
Murat bey, filtrenizle oynamaya gerek yok normal temizlik zamanı gelince istediğiniz değişiklikleri yaparsınız. Baktotabs normalde balıkları oldukça hızlı dışkılatıyor, balığın içini boşaltıyor desem yeridir. Bence ek besin vermenize gerek yok biraz sabredin. patrickstar 2014-06-02 22:47:25
Suda bir sıkıntı olduğu zaman görsel bazı tespitlerle bunu bilebilirsiniz, mutlaka test etmenize gerek yok. Suda köpürme, bulanıklık gibi belirtiler olur; bu durumda bakteri kültürü çökmüştür ve hastalık riski artar. Su, salınım yapan bir cisim olmadan sarardığı zaman ve kokmaya başladığı zaman zararlı amonyum, nitrit, nitrat gibi değerler artmıştır; su değişimi yaparak seyreltilmezse yine balıkların sağlığı için tehdit oluşturur. Şahsen bir test kitine ihtiyacınız olduğunu düşünmüyorum; ama işinizi görecek en uygun fiyatlı testler şerit testler 35-40 TL. arasında bulunabilir yada benim bildiğim en uygun fiyatlı test olan Aquili marka 5in1 test setini 60TL tercih edebilirsiniz, bu şerit testlere göre daha uzun ömürlüdür.
Filtre malzemeleri konusunda da temizlik zamanınız geldiğinde pahalı ürünlere göre uygun fiyatlı doğal seçenekler kullanabilirsiniz. Lav taşı ve zeolit önerebileceğim, fayda göreceğiniz filtre malzemeleridir; forumun filtre ile alakalı bölümünde detaylı inceleyebilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2014 10:19
Benim bir arkadaş vardı Test kitleri vardı sık sık ölçüm yapardı gün gün hafta hafta nitrat sıfır çıkar bilmem ne normal çıkar balıkları 2 ayda bir ölürdü pek yaşatamazdı balıkları, ben 15 senedir balık beslerim hiç test kiti kullanmadım, ilk aldığım japon balığı 9.5 sene yaşadı, o ölünce kurduğum akvaryumdaki balıklar ise 4.5 yaşındalar hala yaşıyorlar şu anda, tek tük kapılar ölenler oldu ama geneli yaşıyor. Çeşme suyunu en az 3-7 gün dinlendirerek kullanırım, Balıkları iyi beslemek ve iyi barındırmak lazım bunun kökünde çok basit ama önemli püf noktaları yatıyor, bunları zaman zaman sitede yazdım yöntemlerimi. Bunlar sağlanırsa, balıklar uzun yıllar akvrayum ortamında bile yaşayabilecekleri kadar uzun yaşayabiliyorlar. Ver yav 2 günde bir haşlanmış ıspanak yiyorsa bir zararı olmaz bakto tabsla birlikte. Birtane güzel ryukin vardı dışkısı resimde bembeyaz çıkan onun dışkısı ne durumda o düzeldiyse sen bu işi yırttın kurtardın demektir. Bu iç parazitte bir sihirli değlenk yok hemen dokunduracaksında 2 günde gececek diye, iyi akvaryum şartlarında devam edeceksin bu destekleyici tedavi ve yemlerle yavaş yavaş düzelecek. Kahverenmgimsi dışkıya dönmeye başladımı dışkı rengi düzeliyor demektir. Tamaen geçene kadar o yemlere, sarmısaklı yemlere, gerektiğinde M.Tuna beyle konutuğumuz konusundaki tedavileri yapmak durumda kalacaksın, İç organları bakterilerden iyice temizleninceye kadar.mesutok 2014-06-03 10:23:56
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2014 10:30
İyi kötü 1 aydır belli başlı sorunlarla uğraştın ama bence artık bu işte sona geldin, keyifle sefa süreceğin günler çok yakın inşallah.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2014 11:41
Destekler için teşekkürler.
Aslında ben de test kiti gibi masraflara girmek istemem, düne kadar aklımdan bile geçirmemiştim. Ancak, Mesut Abi ısrarla su şartların kötüdür deyince önüme tek seçenek kalmıştı: Su şartlarını test etmek. Çünkü üç günde bir 35 litre su değişimi yapıyorum. Değişimden hemen sonra kovayı yeniden doldurup üç gün sonra yeniden su değişimi yapıyorum. Değişimden önce elimle tankla kovanın su sıcaklıklarını karşılaştırıyorum. Genelde yaklaşık yarım çaydanlık kaynamış su ilave ediyorum kovaya, çünkü kova daha soğuk oluyor ışık almayan yerde beklediğinden.
Bu şartlar altında dahi su değerleri kötü ise ya filtrasyonla ilgili sorun vardır ya da olumlu su şartları henüz oturmamıştır tankta. Onun için de filtreyi kurcalasam mı diye düşünmüştüm.
Balıklara Cumartesi akşamı ıspanak da vermiştim. O akşam, ıspanaktan önce, Beyaz Ryukinin dışkıladığını gördüm. Koyu renkliydi.
Karantinadakiler çok durgun ama bakto tabsları yemeye başladılar dünden beri. Ana tanktakiler gibi saldırmıyorlar ama 15-20 dakikada, bazen yarım saatte bitiriyorlar yemi. Aslında bu isteksizliklerinden dolayı ana tanka almak istemiyorum onları. Ancak, daha önceki karantina uygulamamda, karantinaya alınan balığın mahzunlaştığını, keyifsizleştiğini gözlemledim. Bunlardaki durgunluğun sebebi karantinada olmak da olabilir.
Diğer iki küçük Redcap'in kuyruklarında sorun var gibi. Bunu dün tespit ettim. Sanki kuyruklarının bir tarafını kullanamıyorlar yüzerken. Dikkatle baktım, yara, yırtık göremedim. Ama yüzüşlerinden belli bir sorun olduğu.
Bakto Tabsı verirken 3-4 parçaya bölüp veriyorum. Farklı bölgelere atsam da yemleri ryukinler çok atik olduklarından daha yere düşmeden kapıyorlar genelde. Yemin tüm balıklara ulaşması için abartısız 20 dakika uğraşıyorum. Bunun pratik yolu var mı?
Aşağıda az önce çektiğim video var. Balıkların genel durumuyla ilgili fikir edinebilirsiniz sanırım. Benim farketmediğim herhangi bir durum varsa da lütfen bana bildirin.
Büyük ekran izlemek isteyenler için link: http://www.youtube.com/watch?v=0fE9JFoTFi8
[VID]http://www.youtube.com/watch?v=0fE9JFoTFi8[/VID]
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2014 11:45
Ben senin suyun kötüdür demiyorum genel şartlardan konuşuyorum, yeni tank kurdun, satın aldığın balıklar üreticiden akvaryumcuya gelene kadar olumsuz şu şartlarında yaşıyorlar kötü şu şartlarından olumsuz etkilenir iç organları dedim, sende daha bir kaç hafta oldu aldığın balıklar duralı, belki çoğu o kadar bile kalmadı, sonrasında eğer uzun aylar sağlıklı balık sende kalırda, sonradan hasta olmaya başlarlarsa ozaman senin suyunda barındırmanda sorun olabileceği düşünebilir diyerek sana genel bir bilgi vermek istedim yani şu anki durumdan çıkıp ileride nasıl beslenmeli barındırılmalı konularına girmiştim bazı noktalar herhalde yanlış anlışılmış.mesutok 2014-06-03 11:52:54
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2014 11:47
Arkadaşlar bir inci gövde ve bir teleskop balığı sahiplendirilicek ilgilenenler buraya
http://www.akvaryum.com/Forum/bedava_japon_k780787.asp
http://www.akvaryum.com/Forum/bedava_japon_k780787.asp
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2014 20:25
[QUOTE=M.Karaman] Bunu görmüştüm forumda. Burada da bulunması iyi oldu gerçekten.
[/QUOTE]
Allah iyiginizi versin allah size uzun ömürler versin. Rahmetli babam vardi herseyi yazardi hesaplari kurus kurus yapardi onu hatirlattiniz bana. Esim de aklindan tutuyo o hesabi olsa ki ya bu akvaryum bize ayda 100 liraya mal oluyo diyodu gecenlerde. O guzelligi hesaplarsaniz yandiniz. Ben harcliklarimin artanlarini hep akvaryuma harciyorum yani ne kadar derseniz inanin bilmem. Ilaci yemi otu çöpü derken gercekten cok masrafli bir sevda bizimkisi.
Bu arada size kucuk bir tiyo ben sadece NEO-TERRAMISINE+VIT kullaniyorum her turlu hastaligina. Gunde 2 kez 2ser saatlik banyo yaptiriyorum ve kucuk birsey daha baliklar karantinadayken ingiliz karbonati koyuyorum sularina ve kisa surede iyi oluyorlar. Benden mi tedaviden mi bilmiyorum ama bu da benim tedavi yontemim. Yani baliklar surrkli ilacli suda degil sodali suda duruyo.
Umarim kisa surede atlatirsiniz hastaliklarini.
Yalnız Kovboyu da (Mavi oranda) Yaralı (Küçük Redcaplerden biri)'nın yanına aldım bugün. Her ikisinde de halsizlik ve iştahsızlık var. Yarından itibaren http://www.akvaryum.com/Forum/tanka_tablet_ilac_atmayalim,alternatifler_k778901_sn1.asp
konusundaki iç parazitle ilgili olan tedaviyi uygulamayı düşünüyorum. Malum bugün Pazar ve yakında nöbetçi eczane yok. Şu anda her ikisi de Mikofihsli suda, inşaallah yarına kadar dayanırlar.
Bahtsız Bedevi (Siyah Oranda)'den iyi haberler var. Bacto Tabs iyi geldi sanırım. Normale yakın. İştahı yerinde ve uzun uzun askıda kalmıyor artık. Daha az askıda kendileri.
Asabi (Beyaz Ryukin) dün akşamdan beri koyu renk dışkılıyor, saldırganlığı geçti. Sağ alt köşede beklemiyor artık. Kızıl Kral (Büyük Ryukin) da koyu renk dışkılıyor. Ayrıca Balongözler'de de gözle görülür bir harelenme var.
Hasılı Yalnız Kovboy ve Yaralı dışındakilerin keyifleri yerinde.
Bugün Sera Nitrivec (100 ml) ve Sera Aquaton (50ml) aldım. 36 kağıdım daha gitti. Ayrıca kurulumdan itibaren yaptığım masrafları da listeledim. Toplam 900 lira olmuş. Ayrıntısı aşağıda.
<t></t><table cellpadding="0" cellspacing="0" width="275" style="border-collapse: collapse;width:206pt">
<colgroup><col width="211" style="mso-width-source:userset;mso-width-alt:7716;width:158pt">
<col width="64" style="width:48pt">
</colgroup><t><tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" width="211" style="height:15.0pt;width:158pt">Akvaryum ve Çeşitli
Malzemeler</td>
<td align="right" width="64" style="width:48pt">190</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Strafor</td>
<td align="right">5</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Dış Filtre + Dip Çekim Aleti</td>
<td align="right">103,19</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Yem</td>
<td align="right">19</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Yem</td>
<td align="right">10</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Balıklar</td>
<td align="right">350</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Enjektör</td>
<td align="right">0,5</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Akvaryum Fon</td>
<td align="right">10</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Kepçe</td>
<td align="right">14</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Mikofish</td>
<td align="right">10</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Bitkiler</td>
<td align="right">50</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Metilen Mavisi + Bakteri vs</td>
<td align="right">15</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Kova, Hortum, Saklama Kabı</td>
<td align="right">23</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Kaya Tuzu</td>
<td align="right">3,25</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Sarımsaklı Yem</td>
<td align="right">25</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Bemiks</td>
<td align="right">4</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Flaggyl</td>
<td align="right">4,8</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Sera Bakto Tabs</td>
<td align="right">27,5</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Sera Nitrivec</td>
<td align="right">27</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Sera Aquatan</td>
<td align="right">9</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" ="xl65"="" style="height:15.0pt">TOPLAM</td>
<td ="xl65"="" align="right">900,24</td>
</tr></t></table>
<colgroup><col width="211" style="mso-width-source:userset;mso-width-alt:7716;width:158pt">
<col width="64" style="width:48pt">
</colgroup><t><tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" width="211" style="height:15.0pt;width:158pt">Akvaryum ve Çeşitli
Malzemeler</td>
<td align="right" width="64" style="width:48pt">190</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Strafor</td>
<td align="right">5</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Dış Filtre + Dip Çekim Aleti</td>
<td align="right">103,19</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Yem</td>
<td align="right">19</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Yem</td>
<td align="right">10</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Balıklar</td>
<td align="right">350</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Enjektör</td>
<td align="right">0,5</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Akvaryum Fon</td>
<td align="right">10</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Kepçe</td>
<td align="right">14</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Mikofish</td>
<td align="right">10</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Bitkiler</td>
<td align="right">50</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Metilen Mavisi + Bakteri vs</td>
<td align="right">15</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Kova, Hortum, Saklama Kabı</td>
<td align="right">23</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Kaya Tuzu</td>
<td align="right">3,25</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Sarımsaklı Yem</td>
<td align="right">25</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Bemiks</td>
<td align="right">4</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Flaggyl</td>
<td align="right">4,8</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Sera Bakto Tabs</td>
<td align="right">27,5</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Sera Nitrivec</td>
<td align="right">27</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" style="height:15.0pt">Sera Aquatan</td>
<td align="right">9</td>
</tr>
<tr height="20" style="height:15.0pt">
<td height="20" ="xl65"="" style="height:15.0pt">TOPLAM</td>
<td ="xl65"="" align="right">900,24</td>
</tr></t></table>
[/QUOTE]
Allah iyiginizi versin allah size uzun ömürler versin. Rahmetli babam vardi herseyi yazardi hesaplari kurus kurus yapardi onu hatirlattiniz bana. Esim de aklindan tutuyo o hesabi olsa ki ya bu akvaryum bize ayda 100 liraya mal oluyo diyodu gecenlerde. O guzelligi hesaplarsaniz yandiniz. Ben harcliklarimin artanlarini hep akvaryuma harciyorum yani ne kadar derseniz inanin bilmem. Ilaci yemi otu çöpü derken gercekten cok masrafli bir sevda bizimkisi.
Bu arada size kucuk bir tiyo ben sadece NEO-TERRAMISINE+VIT kullaniyorum her turlu hastaligina. Gunde 2 kez 2ser saatlik banyo yaptiriyorum ve kucuk birsey daha baliklar karantinadayken ingiliz karbonati koyuyorum sularina ve kisa surede iyi oluyorlar. Benden mi tedaviden mi bilmiyorum ama bu da benim tedavi yontemim. Yani baliklar surrkli ilacli suda degil sodali suda duruyo.
Umarim kisa surede atlatirsiniz hastaliklarini.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 03 Haziran 2014 22:23
Murat bey, akvaryumunuzda durumlar iyi gibi görünüyor; ancak karantina kabınızdaki su pek iç açıcı değil yenmeyen yemler suyu iyice bozmuş. Kabı yarım değil tam doldurun ve balıkların tüketmediği yemleri uzun süre kapta bırakmayın; suyun gün aşırı tamamına yakınını değiştirin. Balıklar yem yemiyorlarsa diğer tedavilere başlayabilirsiniz.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir