Ozel mesajlari adminler?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Özel Mesajları görmek mümkün ama bu sitede Uğur Bey'in açıkladığına göre bakılmıyor. Bende bir şey merak ettim siz niye bu soruyu sordunuz, gizli işler mi çeviriyorsunuz?.
Fatmagül hanım demek hatalarımızı ihbar eden sizdiniz :P Teessüf ederim :))
Not : Bu bir espri olup, mod. ve üyeler tarafından ciddi olarak algılanmaması rica edilmektedir :)
Özel Mesajları görmek mümkün ama bu sitede Uğur Bey'in açıkladığına göre bakılmıyor. Bende bir şey merak ettim siz niye bu soruyu sordunuz, gizli işler mi çeviriyorsunuz?.
[/QUOTE]Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bildiğim kadarıyla moderatörün yetkisi kısıtlıdır, Admin ve Superadmin öm leri görebilir, ha tekrar diyorum; görse ne olur ? :) Çok gizli konular varsa msn de konuşulmalı, ki msn bile microsoft tarafından loglanmaktadır.
Başlığı açan arkadaş zaten istediği cevabı almıştır.
Konu düşünmeden yazanlar yüzünden farklı anlaşılabilecek noktalara gidebilir.Bu sebepten kilitliyorum.
Dünyadaki istisnasız bütün forumlarda özel mesajları veri tabanını elinde tutan admin okuyabilir. Sadece özel mesajları değil, siteye yazdığınız ve gönder tuşuna bastığınız şifreler, e-postalar vb. vb. 0 istisna ile her şey görülebilir. Bir hobi sitesinden, en basit kişisel siteye kadar tüm sitelerde böyledir. Örneğin daha önceki konularda şifrelerin şifrelenip saklandığını söyledik bu veritabanı çalındığında hackerların şifreleri ele geçirmesini önler ama adminin istediği kişinin şifresini görmesini engellemez. Ben istersem istediğim kişinin şifresini şifrelemeye sokmadan bir yere kaydedebilirim, tabi ki böyle alçakça birşey yapmıyoruz, ama bir sitesi olan birinin bunu yapması gayet mümkün. Bu yüzden internette üye olduğunuz her yere kullandığınız önemli şifreleri yazmayınız. Ben 100 sitenin 95'ine ayrı bir şifre, önemli %5 lik dilime (akv.com olsun, büyük mail siteleri olsun, internet bankacılığı olsun vb.) ayrı şifre kullanırım. Diyelim akvaryum.com daki şifreyle birinin sitesine üye oldum, adam şifreyi görüp gelip burada admin girişi yapar sonra eğlecesi başlar...
Tekrar etmekte fayda var bu durum dünyadaki istisnasız tüm siteler için geçerli, uğraşacak olsa google bile gmail vasıtası ile alır şifrenizi ve banka hesabınıza girmek için kullanır. Sizin herhangi bir sitede bir forma (şifre olsun, bilgi olsun, kredi kartı olsun) yazıp gönder tuşuna bastığınız bilginin ne olduğunu tam olarak asla bilemezsiniz. Bu yüzden ya güvenmek ya da önleminizi almak zorundasınız. Bence önlem almak en akıllıcası.
Akvaryum.com'da veri tabanını ve kodları sadece ben görebiliyorum. Akvaryum.com'da kullanıcıların bilgilerinin gizliğini saklandığını gönül rahatlığı ile söylüyorum. Böyle bir şey akvaryum.com'da asla yok, olmaz ancak öyle bir şey olmaz diye kısa bir bilgi yerine olayın teknik açıklamasını yapmayı, internette diğer sitelerde başınıza gelebilecekleri bilgilendirmeyi de kendime borç gördüm.
20000 küsür üyemiz var, bununla uğraşmayız edebiyatı da yapmak istemiyorum çünkü 5 tane üyemiz olsa yine yapmayız.
Saygılar,