Otocinclus'ların Akibeti
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2008 23:22
Bitkili akvaryumumda salyangozları yemesi için küçük bir tane makrakanta almıştım. 3 Gün öncede 7 tane otocat aldım. otocatlerin hiçbirini bugün göremedim ve makrakantadan şüpeleniyorum. Diğer şüpelide meleklerim. Onlarda 8-10 cm boylarında. Işıklar kapanınca neon ve rasboralara saldırıyorlar ama yakalayamıyorlar. Şimdi emin olmamakla birlikte marakanta veya meleklerin oto cat leri halletmiş olabileceğinen şüpeleniyorum. Bu konuda düşüncelerini nedir ?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2008 23:25
[QUOTE=Ertug]Bitkili akvaryumumda salyangozları yemesi için küçük bir tane makrakanta almıştım. 3 Gün öncede 7 tane otocat aldım. otocatlerin hiçbirini bugün göremedim ve makrakantadan şüpeleniyorum. Diğer şüpelide meleklerim. Onlarda 8-10 cm boylarında. Işıklar kapanınca neon ve rasboralara saldırıyorlar ama yakalayamıyorlar. Şimdi emin olmamakla birlikte marakanta veya meleklerin oto cat leri halletmiş olabileceğinen şüpeleniyorum. Bu konuda düşüncelerini nedir ?[/QUOTE]
Merhabalar.
Ben doğrudan meleklerinizden şüphelendim.
Saygılarımla.
Merhabalar.
Ben doğrudan meleklerinizden şüphelendim.
Saygılarımla.
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2008 23:33
Melekler gerçekten çok tehlikeli ama neonları ve rasboraları yiyemedikleri için onları ikinci sıraya atmıştım.
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2008 23:34
Merhaba,
Makrakanta ile birlikte otocinclus ben de besledim. Kardeş kardeş yaşadılar. Tabi bu her makrakanta uslu balıktır anlamına gelmiyor :)
Makrakanta ile birlikte otocinclus ben de besledim. Kardeş kardeş yaşadılar. Tabi bu her makrakanta uslu balıktır anlamına gelmiyor :)
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2008 23:35
[QUOTE=Ertug]Melekler gerçekten çok tehlikeli ama neonları ve rasboraları yiyemedikleri için onları ikinci sıraya atmıştım.[/QUOTE]
Fırsatçı avcılardır. Balıklarınız tanka alışana kadar çokca hareketli olacaklarını sanmıyorum. Melekler bu fırsatı değerlendirmiş olabilir. Ayrıca neonlarınızı yakalayamadıkları için çok şanslısınız. Benim nacizane tavsiyem, av-avcı zincirinin halkalarını aynı ortamda bakmamak.
Saygılarımla.
Fırsatçı avcılardır. Balıklarınız tanka alışana kadar çokca hareketli olacaklarını sanmıyorum. Melekler bu fırsatı değerlendirmiş olabilir. Ayrıca neonlarınızı yakalayamadıkları için çok şanslısınız. Benim nacizane tavsiyem, av-avcı zincirinin halkalarını aynı ortamda bakmamak.
Saygılarımla.
Gönderim Zamanı: 30 Haziran 2008 23:45
[QUOTE=rastlantisal] [QUOTE=Ertug]Melekler gerçekten çok tehlikeli ama neonları ve rasboraları yiyemedikleri için onları ikinci sıraya atmıştım.[/QUOTE]
Saygılarımla.
[/QUOTE]
Saygılarımla.
[/QUOTE]
Aslında normal şarlarda neonların hiç şansı yoktu, ancak akvayumum yeterince büyük ve bol bitkili olduğu için 1 cm'lik yavru balıklara bile ulaşamadı melekler. Bilirsiniz melekler yavru yeme konusunda çok hızlıdır.
Gönderim Zamanı: 01 Temmuz 2008 17:00
Evet arkadaşlar bügün bir kaçını yeniden gördüm ve çok sevindim. Ama pek nadir görünüyor keratalar.
Gönderim Zamanı: 01 Ekim 2008 09:12
22 tane aldıgım yavru neonlarımdan 5'ini hayalete kaptırıp, hayaleti akvaryumdan cıkartmıstım.
1 haftadır sehir dışındaydım ve döndüğümde 7 tane neon vardı :( ve ortalıkta hiç ceset yoktu. 4 tane makrakantam var, CO2 yuzunden de neonlarımı kaybetmiş olabilirim ancak makrakantaların neonlarımı yeme ihtimali var mıdır?
Gönderim Zamanı: 02 Ekim 2008 01:12
otocatler pek yem yemezler. Allah'a şükür benimkiler yemiyor.