Ötenazi uygulaması
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Bence de öldürmek yanlış bi şey. Bir arkadaşım şimdi cinsini hatırlıyamadığım bir balığı bir iki akvaryum gezdirdikten sonra her gittiği yerdeki balıklara zarar verdiği için üzerine sifon çekmiş , çok kızmıştım. bence bu çok yanlış bişey.
EVRİM
Ötenazi ile öldürmeyi birbirine karıştırıyormuşuz gibi geliyor bana..
ağır yara almış yerde nefes nefese yatan çok sevdiği bir balığını sudan çıkarıp hemen acısına son vermekle,akvaryumunda yer kalmadığı için yada sevmediği bir türü verecek yeni sahip bulamadığı için yada satamadığı için sudan çıkarıp öldüreni ayırmak gerek.
Buna ek olarak başka bir şey daha diyeyim.Bu tabiiki ticari bir kaygı sonucu oluşan tarafıda olan bir husus...
Balık üretimi yapıp bundan ticari gelir sağlayan.Yani ekmek parasını bundan sağlayan insanlarımızda var.Akvaryumunda yüzlerce balığın içinde hastalık ve bulaşıcılık özelliği taşıyan balığı ne yapıyorlar acaba?.
binlerce balık içinde onada ayrı bir karantina havuzu tesis ediliyormu yoksa,ölmesini beklemeden direk çöpe atılıyormu!?.
Gerçekten bunuda merak ediyorum.
Küçük balıkları benim gördüğüm kadarı ile etçil beslenen büyük balıklara atıyorlar. (Challenger, Astronot vb.)
nikon_ Forum Özel Üyesi Kayıt Tarihi: 07 Şubat 2006 İl/Ülke: Ankara Durum: Offline Gönderilenler: 333 Uyari Seviyesi: (0) |
__________________ TARIK BAKICI-ANKARA İSTİSNASIZ; YAŞAYAN HER CANLI GELECEK İÇİN BİR ÜMİTTİR. BU CANLIYI YOK ETMEK, GELECEĞİ YOK ETMEKTİR. | ||||
Yukarı Dön |
LÜTFEN TARIK BEY 'İN İMZASINDAKİ KIRMIZI BÖLÜMÜ OKUYUNUZ...[/QUOTE]
Kuş gribi virüsü taşıdığı kesinleşmiş bi kuş'u itlaf mı edersiniz ? yoksa kırmızı bölümdeki yazıya uyup kuş cennetine mi salarsınız? bu yazı bence pek İSTİSNASIZ değil
NOT:Organizmasında bu virüse rastlanıpta tedaviye olumlu yanıt veren 1 tane kanatlı hayvan yok...
http://www.aifd.org.tr/default.asp?lang=0&pId=5&fId= 1&prnId=4&hnd=1&ord=3&docId=255&fop=0
[/QUOTE]
Hakan Bey, o yazıda belirtilmek istenen şeyin ne olduğunu anladığınızı sanmıyorum. O yazıda; acımasızca öldürülen fokların, balinaların, kürkü için avlanan hayvanların, yeni yerleşim yerleri açılmak için kesilen Amazon ormanlarının, afrodizyak yapımında kullanılmak üzere öldürülen kaplanların, dişleri için katledilen fillerin, vs.. vs.. vs.. yaşam hakkından söz ediliyor. Sizin söylediğiniz çok farklı bir şey. Lütfen ikisini birbirine karıştırıp, o anlamlı yazıyı dejenere etmeyin. (Not: O söz bana ait değildir, doğa savunucusu bir grubun internet sitesinden alınmış bir yazıdır)
[/QUOTE] Hakan Bey, o yazıda belirtilmek istenen şeyin ne olduğunu anladığınızı sanmıyorum. O yazıda; acımasızca öldürülen fokların, balinaların, kürkü için avlanan hayvanların, yeni yerleşim yerleri açılmak için kesilen Amazon ormanlarının, afrodizyak yapımında kullanılmak üzere öldürülen kaplanların, dişleri için katledilen fillerin, vs.. vs.. vs.. yaşam hakkından söz ediliyor. Sizin söylediğiniz çok farklı bir şey. Lütfen ikisini birbirine karıştırıp, o anlamlı yazıyı dejenere etmeyin. (Not: O söz bana ait değildir, doğa savunucusu bir grubun internet sitesinden alınmış bir yazıdır)[/QUOTE]
Selamlar Tarık Bey,
Sanırım siz beni yanlış anladınız.Bu başlık içinde ya da yorumlarda sizin bahsettiğiniz gibi bi katliam söz konusu değil.Yani ben başlığa ve genel yorumlara göre ve "bence" diyerek bu yazının istinasız olmadığını belirttim.İmzanızın kötü ya da yanlış bi yazı olduğunu da söylemedim ki nasıl dejenere olsun? üstelik buna hakkımda yok
"Sizin söylediğiniz çok farklı bir şey. Lütfen ikisini birbirine karıştırıp ..." demişsiniz.Ama sanırım "Ötenazi ve Katliamı" birbirine karıştırmışsınız.20 yıldır beslediğiniz ev hayvanınızın öleceği "kesinleşmişken" tıbbi operasyonla uyutulmasıyla,bir fok'un sopayla dövüle düvüle öldürülmesi aynı şey mi?
Foklar,Amazon,Kaplan,Fil için yazdıklarınıza sonsuz katılıyorum zaten (burada katılmayacak 1 tane üye de görmüyorum), ama bu konuyla bağdaşmıyor yazdıklarınız.Eğer bir önceki yazımdan ötürü sizi üzüp,kırdıysam özür dilerim...Saygılarımla
Aslında ben yayınladım.Benim başımın altından çıktı yani.Ama konu eksejare edilmiş.Bu yazı benim çok hoşuma gitti.Konu öyle farklı yere gittiki sanki bilerek öldürmeye döndüğü için ben hoşuma giden bu yazıyı yayınladım.
Asıl konumuza dönersek öleceğinden emin olmak konusunu bana izah edebilirseniz bende konuşmaya katılmak isterim ama nefes almaya devam eden herşey yaşamdır.Ve yaşamı yok etmeye kimsenin hakkı yoktur.Konunun azizliği.
Hazır yazmaya başlamışken, bu başlık konusu ile ilgili düşüncelerimi de belirtmek istiyorum.
Her ne kadar başlık "ötenazi uygulaması" olarak verilmiş ise de, Erdoğan Bey'in de belirttiği gibi ötenazi oancak kişinin kendi iradesi ile ve mahkeme kararları sonucu yapılabilmektedir. Arkadaşlarımın belirttiği gibi burada bizim tartıştığımız konu, "balığın kurtulma şansı yok ise, öldürmeli miyiz?".
Eğer hastalık nedeniyle ölmek üzere olan bir balık ise, benim düşünceme göre, son ana kadar iyileştirilmeye çalışılmalı ve yaşam/ölüm seçimi onun direncine bırakılmalıdır. Diğer karar alınması gereken şey ise, çeşitli iskelet bozukluklarına sahip balıkların durumunun ne olacağıdır. Bu konu, bir süre önce forumda da tartışılmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Şu anda benim başımda olan ve beni bir hayli düşündüren bir durumdur bu. Bir haftalık olan cüce vatoz yavrularımdan birisinin iskelet bozukluğu var ve sürekli olarak kendi etrafında dönüp duruyor. Yem yiyebiliyor mu bilmiyorum ama, içtenlikle bir an önce ölmesini istiyorum onun. Çünkü, onu her sabah ve akşam gördüğümde yüreğim sızlıyor. Zaman zaman akvaryumcularda da iskelet bozukluğuna sahip balıklar görür ve akvaryumculara kızarım, neden bunun bu şekilde büyümesine izin veriyorsunuz diye. Ancak şumdu, o tek cüce vatoz yavrusu benim bu düşüncelerimi alt üst etti diyebilirim. Hem bu haliyle yaşamasındansa bir an önce ölmesini istiyorum, hem de bunu kesinlikle ben yapmayacağım/yapamayacağım için de bu şekilde yaşaması beni üzüyor. Açıkcası, onun yaşamını almak hakkımın olmadığını düşünüyorum. Eğer bu şekilde yaşar ve büyürse, ona iyilik mi yapmış olacağım, yoksa kötülük mü bilemiyorum. Gerçekten zor bir seçim...