Ömer Şahin / Discus Üretim Tankları
15 yıldır discusla içiçeyim, elimde yavrularla beraber yaklaşık 300 tane discus var ama hala bu balığa karşı açlığım bitmiyor. Sanırım benimde aranıza katılma zamanım geldi.
Herkese merhaba.
diamont68@hotmail.com
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Merhaba ömer bey bende yaklaşık 10 senedir diskus besleme hayalleri içindeyim. Ama bir türlü nasip olmadı! Sizden öğrenmem gereken çok şey oldugunu düşünüyorum! Tekrar görüşmek üzere hoşçakalın!
Merhaba Ömer bey, hoşgeldiniz.
Sizin gibi deneyim ve tecrübesi olan akvaristlerin aramızda olmaları ve bizlerle bilgilerini paylaşmaları bu hobinin gelişimi için çok önemli.
Yaklasık 15 yıllık akvaryum hobisiyle ilgilenmeme rağmen discus beslemeye cesaret edememiştim. Bu hafta yeni bir akvaryum alarak diskus tankı kurmaya basladım.
Tekrar hoşgeldiniz. Saygılar.
Ömer Bey Allah kurtarsın demeyeceğim ,,, çünkü güzel bir hastalıktır Discus...
Öyle 300-500 yavru ile kurtulamazsınız,,, devamında evin dışında kurulan üretimhane, işten çalıp tanklara ayrılan zamanlar, ilerleyen aşamalarda kendi üretimlerinize sertifika alma çalışmaları vb... Kısaca bir girdimi insanın yaşamına, kolay kolay çıkarılamıyor...
Açlığınızın hiç bitmemesi dileğiyle,,,
Tebrik ederim.Özellikle son yıllarda çokça rastlanan evde diskus üretimi beni çok sevindiriyor.
Bir zamanlar birkaç can dost üstad haricinde kapısını aşındırdığımız kişiler kendilerini diskus üretiyoruz diye kaf dağının ardında görürlerdi.
Şimdi ise internetin de bilgi aktarımına son derece hız vermesiyle bu tarz çok üretimler görmeye başladık.Çok sevindirici haberler bunlar benim için.
Tebrik ederim.
Başarılı akvaryumlar dilerim.
Aramıza hoşgeldiniz Ömer Bey. 15 yıllık deneyim az değil hangi şartlarda bakıyorsunuz; nasıl yemlerle besliyorsunuz; yavruları nasıl büyütüyorsunuz? Biraz detaylı anlatırsanız tecrübelerinizden tüm diskus severler faydalanma imkanı bulur.
Saygılarımla,
Ömer bey hoş geldiniz. Balıklarınız şahane maşallah. Başlardakilerden biri blue diamond dı galiba yavrular ile hasta oldum :) maşallah.
Sağlıklı balıklar diliyorum...