Öğrenci Buluşması -İstanbul-
Verilik: zeolit ve aktif karbon var elimde onları verebilirim. Zeoliti birkaç ay kullandım sadece.
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Selamlar dostlar;
Aranıza yeni mezun sayılan bi abinizide alır mısınız:) Balık işine iki haftadır yapıyorum ama yeterince bilgi sahibi sayılırım:)
Şu an verecek olan bir şeyim yok ama bir şeye yardım lazımsa yapılabilir.
Verilik: Bu arada aklıma geldi ilk yaptığım tepe sumpı var camdan yapılma; http://www.akvaryum.com/Forum/havali_ust_sump_2011_ve_kapak_k432598.asp adresinde tanıtım yazısında olandır. Küçük debili kafa motoru veya hava ile kullanabilir. (Üç gözlü küçük tepe sump isteyen arkadaşımızda olursa ölçülerine göre yapabilirim (1 adet).
Alınık: Japon balığı ile yaşayabilecek bitki türlerinden önceliklidir, filtre malzemesi olabilir sumpda eksiğim çok ama hiç birşey almasamda olur adettir diye yazdım:)))
Selamlar dostlar;
Aranıza yeni mezun sayılan bi abinizide alır mısınız:) Balık işine iki haftadır yapıyorum ama yeterince bilgi sahibi sayılırım:)
Şu an verecek olan bir şeyim yok ama bir şeye yardım lazımsa yapılabilir.
Verilik: Bu arada aklıma geldi ilk yaptığım tepe sumpı var camdan yapılma; http://www.akvaryum.com/Forum/havali_ust_sump_2011_ve_kapak_k432598.asp adresinde tanıtım yazısında olandır. Küçük debili kafa motoru veya hava ile kullanabilir. (Üç gözlü küçük tepe sump isteyen arkadaşımızda olursa ölçülerine göre yapabilirim (1 adet).
Alınık: Japon balığı ile yaşayabilecek bitki türlerinden önceliklidir, filtre malzemesi olabilir sumpda eksiğim çok ama hiç birşey almasamda olur adettir diye yazdım:)))
[/QUOTE] Tabikide gelebilirsiniz mutluluk duyarız eğer size aktarabileceğimiz bir bilgi olursa ne mutlu bize.[QUOTE=passenger] Buluşma ne zaman? [/QUOTE]
Şubat tatilinde ama net tarih konuşulmadı konuşalım :D
Dernek herhalde beşiktaşda ve sizde derneğe geçmeyi düşünüyorsunuz? Gelebilenler Eminönüne orası uzak olanlarda Beşiktaşa gelse Eminönünden beşiktaşa geçilse nasıl olur? Bu arada ben eminönüne gelecek olanlardanım:)
Not: Üst sumpı isteyen arkadaşımız varsa açıkca yazsın ona göre getireyim.
Dernek herhalde beşiktaşda ve sizde derneğe geçmeyi düşünüyorsunuz? Gelebilenler Eminönüne orası uzak olanlarda Beşiktaşa gelse Eminönünden beşiktaşa geçilse nasıl olur? Bu arada ben eminönüne gelecek olanlardanım:)
Not: Üst sumpı isteyen arkadaşımız varsa açıkca yazsın ona göre getireyim.
[/QUOTE]Ölçüleri nedir acaba?
Büyük akvaryuma geçeceğim ve iç filtre kullanımını bıraktığım için bir adette DIY yapım olan iç filtre gizleme fonunu da verebilirim. Fuga 2000 Derz ile yapılmıştır.
Vantuzlar ile akvaryuma sabitleyebilirsiniz.
Çok geniş değil 12x12x30h veya 40h olması lazım. Yanlız akvaryum camına silikonlamıyorsun bunu bir yere tutturman lazım vantuzla filan ben 4 adet fantuzla tutturmuştum.
Siz şu buluşmayı ayarlayında herşey güzel olur.
Benimde filtre malzemesine, bitkiye ve çöpçü balıklarına ihtiyacım oldu. Elinizde japonla yaşayabilecek bitki varsa sevinirim. Su mercimeği bile yaşayabiliyormuş zaten. Çöpçüler hastalıktan kurtulamadı japonları kurtardık yavru olduklarından zor atlattılar. Akvaryumcudan alırken hastalıklı gelmiş japonlar...:(