ocean green ve blue turkuazım yumurtladı.
Arkadaşlar saat 12:15 te farkettim discuslarım yumurta döküyordu.(Çok güzel bir duygu ilk tecrübem)Aslında pekte hazırlıklı değildim.Büyük ihtimalle yumurtalardan çıkmayacak yavrular .Üretim akvaryumunda değiller çünkü.Su değerlerinide bilmiyorum işim tamamen allaha kalmış durumda
Bazı sorularım var : Discuslar yumurta dökerken ne yapmam gerek.Yemleme de neye dikkat etmeliyim ,suya bir madde koymalımıyım,ışıklandırma nasıl olmalı ,şimdi camı kapatıyorum strese girmesinler.Elimde de hiç test yok en acil olarak bu testlerden almam gerek heralde.Ne yapmamı önerirsiniz.?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Hayırlısı olsun.
Bence linkteki pdf. dosyasını detaylı bir inceleyin derim.
http://www.akvaryum.com/forum/forum_posts.asp?TID=72392& PN=1
Bu sabah nöbetleşe olarak yumurtaları havalandırıyorlar.Az önce dip çektim beni çok korkuttular dişi turkuaz yumurtaları yemeye başladı sandım biraz seyredince havalandırdığını anladım.
Saygılar
Sağlıklı balıklar
Merhaba
Savaş bey hayırlı olsun umarım yavrularıda görmek kısmet olur.Ancak üretime etki eden bir çok kriter olduğunu bilmelisiniz bu ilk yumurtalardan muhtemelen larva çıkmayacak ama bu eşlerin uyumluluğu hakkında bir referans olacaktır burada üretimi aşamalarını anlatmaya gerek görmüyorum zaten bunları birçok başlık altında tartışıyoruz.Size tavsiyem bir an önce ms,ph metre edinin çünkü bu iki cihaz üretim çalışmalarınızda büyük rol oynuyacaktır.
Saygılar
Arkadaşlar balıklar 2 gün yumurtaları yediler aslında beklediğim bir olaydı.şimdi üretim akvaryumunu da hazırladım ,su arıtma cihazıda aldım inş bu sefer daha başarılı olurum.
Acaba bunların ikisinin de dişi olma olasılığı varmıdır?profilden bakarak yorum yapabilirmisiniz.?Saygılar.