nitrat testi markası önerileri bekliyorum
Gönderim Zamanı: 06 Ağustos 2011 02:47
Arkadaşlar elimde tropikalin nitrat testi var ama pek güven vermedi bana. Osmos suyunda nitrat olmaması gerekiyor.Aynı şekilde pet şişe suyu ile de denedim.İkisinde de 10 mg. civarı çıkıyor. Kullandığınız ve güvendiğiniz bir test varsa önerilerinizi bekliyorum. bjk21 2011-08-07 18:43:52
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2011 13:14
Bende bekliyorum
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2011 18:11
İftardan sonra girerler diye umuyorum o vakitlerde konuyu günceleyelim.
Gönderim Zamanı: 07 Ağustos 2011 18:29
Ben yıllardır Sera marka kullanıyorum. Toplam ölçüm miktarı diğer testlere nazaran birazcık az olsada ölçüm yapımı ve renk skalası gayet anlaşılır. Ölçüm yaparken damlaların büyüklüğü ve sayısı , test tozunun kullanım miktarı ve test edilen sudaki çözdürme işlemine dikkat ederseniz yanlış ölçüm yapacağını sanmıyorum. Ama herşeye dikkat ediyorsanız yinede emin olduğunuz suda nitrat ölçüyorsa testiniz bozulmuştur.vuslat 2011-08-07 18:33:44
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2012 20:06
Uzun zaman önce açmış olduğum konuda geri bildirimi geçte olsa yapıyım dedim.red sea nin nitrat testi çok kullanışlı.renk skalası anlaşılır.tavsiye ederim.
Beğenenler: [T]209585,Ulaş_özgür[/T]
Gönderim Zamanı: 31 Ocak 2012 21:50
konu eski ama benim de konuya ufak da olsa katkım olsun. RO suyunda nitrat olmayacak diye bir kaide yok. RO'larda kullanılan membranlar çok farklı çeşitlere sahiptirler. Kimileri safa yakın su çıkartırken kimileri sadece büyük molekülleri tutabilirler.
onuruygun 2012-01-31 21:51:52
Gönderim Zamanı: 15 Şubat 2014 20:26
Şimdiye kadar jbl testler kullandım, nitrat hariç memnun kaldım diyebilirim.
Red Sea nitrat testi arıyorum görseli paylaşabilecek olan varmı ?