Nerite ve Katil Salyangoz hakkında
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2013 21:48
Akvaryumda uzun müddet adi salyangozların varlığına sabrettim fakat artık uremeleri beni sıkmaya başladı. Aynı zamanda akvaryumda 2 adet damızlık boyda nerite var. (fındık tanesinden daha büyük) Üremedikleri için yavru sorunu yok. Merak ettiğim katil alırsam bu boydaki neriteleri yerler mi?
Üye imzalarını sadece giriş yapan üyelerimiz görebilir
Gönderim Zamanı: 28 Aralık 2013 22:53
Kesinlikle yerler neriteleri cikarttiksan sonra Helena alin
Gönderim Zamanı: 29 Aralık 2013 10:40
İyi günler arkadaşlar
Bendede aynı sorun var 125*50*60 yaklaşık 300 lt bol bitkili tankımda 30 ebeveyn alman lepistes 200 e yakın yavruları 10 aykuyruk black molly 4 sae 8 l 144 tülkuyruk cüce vatoz var yosunla mücadele için 4 adette nerite salyongozu almıştım gelen bitkiler ile kahverengi ve sarı renkte adi salyangozda geldi (muhtemelen yumurta olarak yapraklarda geldiler bitkileri akvaryuma eklerken dikkat etmeme rağmen gözden kaçmış demekki) ve hızla ürüyorlar
Katil salyangoz almayı düşünüyorum neriteleri diğer akvaryuma alırım aklima takılan diğer canlılara ve bitkilere zararı olurmu katil salyangozların
Şimdiden teşekkürler
Bendede aynı sorun var 125*50*60 yaklaşık 300 lt bol bitkili tankımda 30 ebeveyn alman lepistes 200 e yakın yavruları 10 aykuyruk black molly 4 sae 8 l 144 tülkuyruk cüce vatoz var yosunla mücadele için 4 adette nerite salyongozu almıştım gelen bitkiler ile kahverengi ve sarı renkte adi salyangozda geldi (muhtemelen yumurta olarak yapraklarda geldiler bitkileri akvaryuma eklerken dikkat etmeme rağmen gözden kaçmış demekki) ve hızla ürüyorlar
Katil salyangoz almayı düşünüyorum neriteleri diğer akvaryuma alırım aklima takılan diğer canlılara ve bitkilere zararı olurmu katil salyangozların
Şimdiden teşekkürler
Gönderim Zamanı: 31 Aralık 2013 12:02
Katil salyangozların diğer bitki ve canlılara bir zararı olmaz. Etçil beslenen bir salyangoz türüdür. Salyangozları tükettikten sonra et ile beslemek gerekir.
Neritelerinizi yerler.
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2014 04:25
Mutlu yıllar Cenk Bey neritelerimi küçük tankıma aldım lakin cevabınızdaki "Etçil beslenen bir salyangoz türüdür" dikkatime mügallip oldu gece ve aydınlatma kapatılınca ne yapacakları konusunda aklımda hep soru işaretleri doğuyor
Gönderim Zamanı: 01 Ocak 2014 10:49
Protein içerikli yemler,siyah dip yemleri ve kurutulmuş karides verirseniz Katil salyangolarını hayatta kalmaya devam edecekler bende adi salyangozlar bitmesine rağmen yaşamaya ve yumurtlamaya devam etmişlerdi.
mightymurat 2014-01-01 10:49:50
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2014 17:55
Egemen bey durum nedir? Neriteleri yediler mi?
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2014 18:26
Egemen bey nerden temin ettiniz, bugün aynı sorun ile bende karşılaştım.
Gönderim Zamanı: 05 Ocak 2014 20:15
Ufuk Bey neriteleri Küçük akvaryuma almıştım zaten
Mustafa bey Kızılay bayındır sokak girişinde aksoy pasaj alt katta bulunan cula akvaryumdan aldım
Mustafa bey Kızılay bayındır sokak girişinde aksoy pasaj alt katta bulunan cula akvaryumdan aldım
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 22:28
Tekrar iyi geceler arkadaşlar
Bu arada özür dilerim Ufuk Bey açtığınız konuyu sahiplenmiş gibi oldum tam aynı konuyu açacaktım siz açtınız konu kirliliği olmaması açısından yazdım affola
katilleri tanka atalı 48 saatten fazla oldu ilk gözlemlerim
- 6 saat civarı pek hareket etmediler
- 8-10 saat arası harekete geçip kuma karıştılar
- ve aydınlatma başlayınca 1 tanesini görüyorum oda tekrar kuma gömülüyor
durum budur izlemeye devam
izlenimleri aktaracağım
Bu arada özür dilerim Ufuk Bey açtığınız konuyu sahiplenmiş gibi oldum tam aynı konuyu açacaktım siz açtınız konu kirliliği olmaması açısından yazdım affola
katilleri tanka atalı 48 saatten fazla oldu ilk gözlemlerim
- 6 saat civarı pek hareket etmediler
- 8-10 saat arası harekete geçip kuma karıştılar
- ve aydınlatma başlayınca 1 tanesini görüyorum oda tekrar kuma gömülüyor
durum budur izlemeye devam
izlenimleri aktaracağım
Gönderim Zamanı: 06 Ocak 2014 23:30
Mehmet bey merhaba,
Helenalar ilk etapta neritelere bulaşmak yerine küçük hedeflere yöneleceklerdir. Adi salyangozlar bittiğinde organize olup neritelere saldıra bilir. Gözlemlemekle iyi yapıyorsunuz. Ama 1 haftada nerşteleri yiyecek diye bişey yok belkide 1 ay sonra musallat olacaklardır. O sizin akvaryumdaki besin potansiyeline bağlı.
Helenalar ilk etapta neritelere bulaşmak yerine küçük hedeflere yöneleceklerdir. Adi salyangozlar bittiğinde organize olup neritelere saldıra bilir. Gözlemlemekle iyi yapıyorsunuz. Ama 1 haftada nerşteleri yiyecek diye bişey yok belkide 1 ay sonra musallat olacaklardır. O sizin akvaryumdaki besin potansiyeline bağlı.
Gönderim Zamanı: 07 Ocak 2014 14:54
Batuhan bey neriteleri zaten küçük akvaryuma ayırmıştım
helenalar ortada yoklar sabah akvaryumu aydınlattığımdada aradım hiç birisini göremedim :)
helenalar ortada yoklar sabah akvaryumu aydınlattığımdada aradım hiç birisini göremedim :)